Over mijn werk als zangeres en actrice

Ik hou van afwisseling en weet inmiddels: ik kom het beste tot mijn recht als ik verschillende soorten optredens heel enthousiast en heel goed kan doen, in plaats van wekelijks – of zelfs dagelijks – dezelfde specifieke show op de automatische piloot te moeten uitvoeren.

Daarom sta ik met liefde mijn hoofdrollen af aan Chantal Janzen en is het prima dat Davina Michelle ‘wat meer’ optredens doet dan ik. Ik geniet met volle teugen van elke show die ik geef, juist omdat het nog elke keer een beetje speciaal is!

Ga snel naar:
Achter de schermen in de muziek, Anne met Guilty Treasure

Wat anderen zeggen...

M, M en R zijn niet de enige die enthousiast zijn maar – in tegenstelling tot bij zanglessen, vergeet ik alleen mensen om een review te vragen na een optreden. Deze reviews worden nog aangevuld dus!

M. & R.Kregen een optreden cadeau via floorverrast.nl
Lees verder
Het privé-optreden was geweldig, het heeft ons allebei heel emotioneel gemaakt (op een goede manier). We hebben er echt heel sterk van genoten!
M.
Lees verder
Net of ik een disneyprinses hoor!
Previous
Next

'Zingende Zeemeerminnen'

Toen ik begin 2018 gevraagd werd of ik een van de ‘Zingende Zeemeerminnen’ wilde worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ook al is het kostuum verre van comfortabel, elk optreden is het alsof mijn meisjesdroom weer opnieuw uitkomt. ‘Zingende Zeemeermin’ zijn, wie wil dat nou niet?!

Samen met mijn mede-zeemeerminnen maken en spelen we muzikale voorstellingen voor kinderen en volwassenen. We zijn met voorstellingen als ‘Carmen’ en ‘De prinses en de Kikker’ op festivals te vinden en maken in overleg ook programma’s op maat.

'Guilty Treasure'

Eerlijk?! Als ik er niet zelf in zou zingen, zou ik ons boeken. Voor mijn bedrijfsborrel, mijn eventueel toekomstige bruiloft, mijn tuinfeest, noem maar op. Guilty Treasure geeft namelijk dat gruwelijk fijne ‘kampvuurgevoel’. 

Met dit trio spelen we, op sfeervolle en stijlvolle wijze, muziek uit de jaren ’90 en ’00. Zelfs het meest ‘foute’ lied toveren we om tot een heerlijk easy listening nummer. (Met ‘fout’ bedoel ik echt ‘fout’. Maar als wij het spelen klinkt het ‘foute’ ineens ‘goed’. Echt ‘goed goed’. Als je begrijpt wat ik bedoel.)

We spelen maar met z’n drieën, waardoor we nooit overheersend én makkelijk te plaatsen zijn. Tof, toch?!

'Bredaase Boefjes' / 'De Kerstelfjes' (voorlopige naam)

In oktober 2020 werken gitarist Demi Poortman en ik officieel een jaar samen en moeten we het echt eens gaan hebben over de naam van ons duo.

Tot die tijd heten we ‘De Bredaase Boefjes’, omdat we in Breda wonen, of ‘De Kerstelfjes’, omdat onze eerste optredens met kerst waren. Inmiddels zijn we alweer een stuk verder: naast kerstrepertoire hebben we ook een hoop ‘normale’ nummers, die we ‘niet normaal’ lekker spelen. En we zijn nog gezellig ook.

Wat we doen? We maken muziek met gitaar en zang als basis en – als het bij de gelegenheid past – een lekkere beat eronder. Is je motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, dan kunnen we gerust een (aantal) extra muzikant(en) uit ons netwerk meenemen. 

(Extra opnames volgen nog, dat ene kerstliedjes is natuurlijk een beetje karig.)

'Prison Escape'

‘Zingende Zeemeermin worden’ is altijd een logische stap in mijn leven geweest. ‘Acteren in de gevangenis’ is dat absoluut niet: ik ben van nature niet stoer, niet ruig en al helemaal niet gewelddadig. 

Toch kruip ik moeiteloos (oké, de eerste paar keren was het wel even wennen) in de rol van gestoorde gedetineerde of boze bewaker bij ‘Prison Escape’. En ik vind het geweldig!

Wat het precies is, dat ‘Prison Escape’? Het is een zogeheten ‘real life game’ waarbij je als deelnemer samen met zo’n 400 anderen opgesloten wordt in de gevangenis, met als doel: ontsnappen! Niet door puzzels op te lossen (ook al staat er ‘escape’ in de naam, het is geen ‘escape room’) maar door interactie met de 80 acteurs. Waaronder ik dus.

In de filmpjes krijg je een beetje een beeld, maar ik zou vooral zeggen: koop je ticket en beleef het zelf!

Overige activiteiten als zangeres en actrice...

  • Ik ben ukelele aan het leren en zal vanaf de zomer 2020 te boeken zijn voor kleine optredens. Wil je me als eerste boeken tegen een try-out-prijs, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!
  • Soms zet ik ineens een liedje op YouTube, zoals het ‘Lied van een Kattenvrouwtje’ in 2019. Ook op social media laat ik regelmatig van me horen. (Klik op de links in de menubalk om me te volgen!)
  • Hoewel het verleden tijd is, wil ik het toch noemen: ik zong jarenlang in a capella kwartet ‘Charmony’! Sowieso is meerstemmig zingen niet alleen een passie, maar ook een talent van me, dus als je backing vocals nodig hebt, ben ik graag van de partij! (Bel me, Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato!)
  • Ik sta altijd open voor leuke andere projecten. Zo zong ik eerder backing vocals bij Otis Redding III, speelde ik in 2019 in een kleine musical en creëerde ik eerder – samen met een pianist – een huiskamerconcert met musicalmuziek. 
  • Ik heb een herkenbare stem en ben daarom ideaal als stemactrice. (Daar wil ik in de toekomst ook wat mee doen, maar zoals je ziet, heb ik nogal veel ambities en helaas ook maar 24 uur in een dag.) Kan ik iets voor je inspreken – het liefst een Disneyfilm – dan hoor ik het graag!
  • Wil je me boeken voor een optreden op maat, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie van je bruiloft? Dat kan ook natuurlijk! Neem dan contact met me op.
75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.