Over mijn werk als zangeres en actrice

Ik hou van afwisseling en weet inmiddels: ik kom het beste tot mijn recht als ik verschillende soorten optredens heel enthousiast en heel goed kan doen, in plaats van wekelijks – of zelfs dagelijks – dezelfde specifieke show op de automatische piloot te moeten uitvoeren.

Dat maakt het heel tof voor mij, maar wat chaotischer voor jou. Daarom zie je hieronder op overzichtelijke wijze, al mijn activiteiten als zangeres en actrice.

Goed om te weten: vanwege corona en het verbod op/vervallen van veel evenementen, ligt het werk als zangeres en actrice wat stiller.

Ga snel naar:
Achter de schermen in de muziek, Anne met Guilty Treasure

Wat anderen zeggen...

Sander & ShamaGenoten van een optreden tijdens hun bruiloft
Lees verder
Anne heeft op onze bruiloft twee liedjes gezongen tijdens de ceremonie. We hebben daar heel erg van genoten, het was prachtig!

Tijdens de voorbereidingen heeft Anne met ons meegezocht naar liedjes, suggesties gedaan, stukjes voorgezongen, kortom alles om onze ceremonie compleet te maken.

De opbouw, de techniek en de zang tijdens de ceremonie gingen dankzij haar inspanningen perfect. Professioneel en goed, een echte aanrader dus.
FiaGenoot van een online optreden
Lees verder
Anne maakte een feestje van haar online optreden, inclusief slingers! Ze had geen raker nummer kunnen kiezen voor het heden van mijn vriendin (en mijn verleden). Kippenvel!

Dankjewel Anne, topzangeres in alle opzichten!
M. en R.
Lees verder
Het optreden was geweldig, het heeft ons allebei heel emotioneel gemaakt (op een goede manier). We hebben er echt heel sterk van genoten!
M.
Lees verder
Net of ik een disneyprinses hoor!
Previous
Next

Nieuw: Intieme Online Optredens

2020, Week 37, Online Workshop Zang

‘Intieme Online Optredens’, ik weet niet zeker of het de lading dekt of toch meer klinkt alsof ik een stripper ben.

Hoe dan ook. Ik geef online optredens, waarbij ik mezelf begeleid op piano en/of ukelele. Dat is intiem, omdat het voor maximaal 4 personen tegelijk is. Op die manier is het mogelijk om ook echt een beetje contact te hebben en bijvoorbeeld nummers op aanvraag te spelen. Tof als je bijvoorbeeld je partner wil verrassen, een vriend een hart onder de riem wil steken of jezelf een uniek cadeau wil geven.

Omdat de online optredens kort zijn (maximaal 30 minuten) en er weinig gedoe (reistijd, opbouw en dergelijke) bij komt kijken, hoef je het voor de prijs ook niet te laten.

Prijs: vanaf €75,-

'Bredaase Boefjes'

(Voorlopige naam)​

Gitarist Demi Poortman en ik moeten het echt eens gaan hebben over de naam van ons duo. Tot die tijd heten we maar even ‘De Bredaase Boefjes’, omdat we in Breda wonen.

Je kan ons boeken, voor knusse kerstoptredens, romantische liedjes tijdens je bruiloft of chille achtergrond muziek op je bedrijfsborrel.

Prijs: vanaf €500,-

'Guilty Treasure'

Eerlijk?! Als ik er niet zelf in zou zingen, zou ik ons boeken. Voor mijn bedrijfsborrel, mijn eventueel toekomstige bruiloft, mijn tuinfeest, noem maar op. Guilty Treasure geeft namelijk dat gruwelijk fijne ‘kampvuurgevoel’. 

Met dit trio spelen we, op sfeervolle en stijlvolle wijze, muziek uit de jaren ’90 en ’00. Zelfs het meest ‘foute’ lied toveren we om tot een heerlijk easy listening nummer. (Met ‘fout’ bedoel ik echt ‘fout’. Maar als wij het spelen klinkt het ‘foute’ ineens ‘goed’. Echt ‘goed goed’. Als je begrijpt wat ik bedoel.)

We spelen maar met z’n drieën, waardoor we nooit overheersend én makkelijk te plaatsen zijn. Tof, toch?!

Prijs: vanaf €750,-

'Zingende Zeemeerminnen'

Toen ik begin 2018 gevraagd werd of ik een van de ‘Zingende Zeemeerminnen’ wilde worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ook al is het kostuum verre van comfortabel, elk optreden is het alsof mijn meisjesdroom weer opnieuw uitkomt. ‘Zingende Zeemeermin’ zijn, wie wil dat nou niet?!

Samen met mijn mede-zeemeerminnen maken en spelen we muzikale voorstellingen voor kinderen en volwassenen. We zijn met voorstellingen als ‘Carmen’ en ‘De prinses en de Kikker’ op festivals te vinden en maken in overleg ook programma’s op maat.

Prijs: Afhankelijk van evenement.

'Prison Escape'

‘Zingende Zeemeermin worden’ is altijd een logische stap in mijn leven geweest. ‘Acteren in de gevangenis’ is dat absoluut niet: ik ben van nature niet stoer, niet ruig en al helemaal niet gewelddadig. 

Toch kruip ik moeiteloos (oké, de eerste paar keren was het wel even wennen) in de rol van gestoorde gedetineerde of boze bewaker bij ‘Prison Escape Breda’. En ik vind het geweldig!

Wat het precies is, dat ‘Prison Escape’? Het is een zogeheten ‘real life game’ waarbij je als deelnemer samen met een hoop andere gedetineerden opgesloten wordt in de gevangenis, met als doel: ontsnappen! Niet door puzzels op te lossen (ook al staat er ‘escape’ in de naam, het is geen ‘escape room’) maar door interactie met de acteurs. Waaronder ik dus.

In de filmpjes krijg je een beetje een beeld, maar ik zou vooral zeggen: koop je ticket en beleef het zelf!

Prijs: Afhankelijk van locatie.

Overige activiteiten als zangeres en actrice...

  • Soms zet ik ineens een liedje op YouTube, zoals het ‘Lied van een Kattenvrouwtje’ in 2019. Ook op social media laat ik regelmatig van me horen.
  • Hoewel het verleden tijd is, wil ik het toch noemen: ik zong jarenlang in a capella kwartet ‘Charmony’! Sowieso is meerstemmig zingen niet alleen een passie, maar ook een talent van me, dus als je backing vocals nodig hebt, ben ik graag van de partij! (Bel me, Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato!)
  • Ik sta altijd open voor leuke andere projecten. Zo zong ik eerder backing vocals bij Otis Redding III, speelde ik in 2019 in een kleine musical en creëerde ik eerder – samen met een pianist – een huiskamerconcert met musicalmuziek. 
  • Ik heb een herkenbare stem en ben daarom ideaal als stemactrice. (Daar wil ik in de toekomst ook wat mee doen, maar zoals je ziet, heb ik nogal veel ambities en helaas ook maar 24 uur in een dag.) Kan ik iets voor je inspreken – het liefst een Disneyfilm – dan hoor ik het graag!
  • Wil je me boeken voor een optreden op maat, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie van je bruiloft? Dat kan ook natuurlijk! Neem dan contact met me op.

Last Minute

Vanwege ‘verdachte klachten’ hebben een aantal mensen de workshop van zaterdag 10 oktober afgezegd, daardoor zijn er wat extra plekken vrij!