Over mijn werk als Vocal Coach

Vocal Coach, zangdocent, zangjuf… Ik werk met mensen aan hun zangkunsten! Ik leer ze hun stem in te zetten op een manier die past bij hun wensen en ambities. 

Mensen werken graag met me omdat ik altijd goed kijk naar wie ik voor me heb: een meisje van 16 dat binnenkort auditie wil doen voor een musical-opleiding heeft bijvoorbeeld een andere aanpak nodig dan een man die eenmalig wil zingen op de bruiloft van zijn dochter.

Natuurlijk werk ik met mijn leerlingen aan muzikaliteit, techniek en interpretatie. Daarnaast heb ik ook veel aandacht voor het stukje ‘mindset’ omdat ik geloof dat dat een grote rol speelt in het (leren) zingen.

Tijdens mijn zanglessen maak ik natuurlijk gebruik van zo’n 12 jaar ervaring, de kennis die ik tijdens mijn opleiding (HBO Conservatorium) en verschillende cursussen (o.a. EVT en UVS) heb opgedaan maar vooral: mijn goeie intuïtie en gevoel voor humor.

Ga snel naar:

Wat anderen zeggen...

Dries Geeft al tientallen jaren zelf muziekles en heeft nu zangles in Breda
Read More
"Ik twijfelde: 'we zijn vakcollega's', 'Anne is jonger', 'ik ben geen performer', 'kan ik eigenlijk wel vooruit komen met mijn leeftijd van bijna 67'?

Maar Anne verbaasde me al vanaf de eerste les. Ze kijkt, luistert en analyseert, geeft leuke opdrachten en verdiept zich in hoe ik me bij een song voel en wat ik er mee wil. Ik verveel me geen moment, ze gebruikt veel humor en grappen om de stof relevant te houden en weet me elke keer weer uit te dagen.

Na een lastige persoonlijke tijd leerde ik het vertrouwen in mijn zangstem weer terug te krijgen. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat de kwaliteit van mijn zingen in een paar maanden enorm is toegenomen."
ShirleyVolgt online zangles
Read More
"Ik ben echt helemaal blij door de online zangles!

Niet alleen super inspirerend, maar ook echt goede tips waar ik meteen iets aan heb. Wat ik super tof vind en wat mij opvalt (vergeleken met andere zanglessen die ik heb gevolgd), is dat Anne de werking van je brein meeneemt in de les. Ze vertelt hoe je brein reageert op muziek en/of je stem en hoe het daar op anticipeert. Dit zorgt voor meer begrip en een groter bewustzijn wanneer ik zing en iets wel of niet lukt. Heel waardevol!

Bovendien echt top hoe ze precies de vinger op de juiste plek weet te leggen waarom een nummer niet lekker weg zingt. Deze aandachtspunten en tips hiervoor maken het nu al meteen veel leuker om te zingen."
KarenHeeft zangles in Breda
Read More
"Kan ik wel of niet zingen, that was the question. En dus op zangles in Breda, bij Anne. Ze stelde me in de eerste lessen direct op m’n gemak en liet mij m’n verhaal doen. En van heel zachtjes naar luider zingen. Want het is toch echt wat anders om mijzelf alleen te horen dan mee te galmen in m’n auto, met het volume op 10 en niemand die positief kritisch luistert en tips geeft.

Tijdens de lessen is er technische uitleg afgewisseld met liedjes die ik wil zingen. Ik ga erheen met een lach, kom thuis met een lach en sta weer op met een lach. Het is heerlijk en geeft me energie! En het brengt zoveel meer dan m’n vraag, kan ik zingen?!

Het is niet alleen m’n mond open doen en geluid produceren. Het is mijzelf durven uiten, ruimte nemen, voluit gaan, mijn stem laten horen. En dat leer ik nu op zangles in Breda, bij Anne."
Stef GoedhartHeeft zangles in Breda
Read More
“Het moest zo zijn!”

Zo’n zin die je wel eens zegt als iets wel héél toevallig is. Waar ik op een avond op zoek was naar een vergaderruimte in het centrum van Breda liep ik per ongeluk tegen Anne op, nog geen 500 meter van mijn huis vandaan. “Nee helaas geen vergaderruimte, ik geef enkel zangles!” lachte ze me blij toe.

Ik zat verkeerd die avond... of toch niet? Mijn muzikale hoofdje werd in ieder geval getriggered en ik dacht een paar weken later: “Let’s do this!” Dat was oktober 2019.

Inmiddels een eerste serie lessen achter de rug en een nieuw pakket afgesloten. Lessen bij Anne is fantastische belevenis. Ze is goedlachs, voor alles in en kan perfect bijsturen, waar nodig. Van basis oefeningen tot specifieke truukjes om van spanning af te komen tot heerlijk samenspel.

Voor iedereen die ook maar een héél klein beetje zingen kan, neem die proefles en: zing! 🎶

Inmiddels kruip ik zelf heerlijk uit m’n muzikale schulp, gooi experimentjes op instagram en ben steeds relaxter. Dus inderdaad:

“Het moest zo zijn!”
Previous
Next

Huidige tarieven

'Voorafje'​

Losse Les
23
 • 1 individuele kennismakingsles van 30 minuten
 • Advies n.a.v. jouw doelen

'Uurtje Knallen'​

Losse Les
65
 • 1 individuele sessie vocal coaching van 60 minuten​
 • Telefonisch contact om je wensen te bespreken

'Aan de Slag'​

Pakket
415
 • 10 individuele zanglessen van 45 minuten die flexibel in te plannen zijn
 • Gebruik van aanwezige (opname)apparatuur en instrumenten
 • Concrete tips om thuis verder te ontwikkelen
Populair

XXXL-sessie

Losse werksessie - Vanaf juni 2021
€350
275 (pilotprijs)
 • Op jouw eigen locatie in Nederland
 • 1 hele middag of avond individuele coaching
 • Telefonisch contact om je wensen te bespreken
Nieuw

'Doelgericht'

90-dagen-traject
€1150
950 (pilotprijs)
 • 3 maanden intensieve begeleiding
 • Combinatie online en offline lessen
 • Momenteel nog 1 plek beschikbaar​
Nieuw

Liever een workshop?

Dat kan ook!
15 (Vanaf-prijs)
 • ...af en toe organiseer ik ze zelf
 • ...zowel online als offline workshops zijn mogelijk
 • ...en ik maak ook workshops op maat!

Nieuw: XXL Vocal-Coaching-Sessie

Nieuw vanaf de zomer 2021: een individuele XXl coachingssessie op jouw locatie. Ik kom naar je toe, indien nodig mét elektrische piano en opname-apparatuur en we werken de hele middag of avond. (Niet in de ochtend, dan ben ik niet zo veel waard.)

Heel tof als je bijvoorbeeld aan je eigen liedjes werkt en de puntjes op de ‘i’ wil zetten, als je een auditie wil voorbereiden of je vocale ontwikkeling écht eens even een flinke boost wil geven.

Van tevoren hebben we contact om te overleggen welke doelen je wil behalen, zodat we goed voorbereid aan de slag kunnen.

Pilotprijs: €275,- inclusief btw en reiskosten binnen Nederland. (Pilotprijs voor eerste drie deelnemers, nog een plek over.)

Foto Anne Ermens, Door Indebuurt Breda, December 2019

Nieuw: Het 90-Dagen-Traject

Zangles in Breda, Anne Ermens, Vocal Coach:Zangdocent

Wil je ‘gewoon lekker een beetje wil zingen’, dan hoef je niet meer verder te lezen. Het 90-dagen-traject is namelijk juist specifiek bedoelt voor mensen die heel gericht ergens naartoe willen werken. Die zich intensief willen voorbereiden op een auditie bijvoorbeeld. Of willen werken aan een eigen album. Of af willen van hun faalangst.

Het 90-dagen-traject kan je zien als ‘zangles de luxe’. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere contactmomenten per week en krijg je wekelijks extra opdrachten die bijdragen aan jouw doel. Kortom: je krijgt dan alle begeleiding die je nodig hebt om een flinke sprong vooruit te maken. 

Prijs: Vanaf €950,- (Pilotprijs voor eerste twee deelnemers, nog een plek over.)

Online Zangles

Wat begon als een ‘tijdelijke oplossing voor corona’,  werd uiteindelijk een groot succes: inmiddels volgen leerlingen uit heel Nederland en Belgié online zangles bij me! 

Geen reistijd, geen reiskosten, geen parkeerstress en het comfort van je eigen plekkie. Wat wil een mens nog meer? Nouja, een werkende internetverbinding én een plek in huis waar je ongegeneerd kan zingen, die heb je wel nodig.

Wil je meer weten over online zangles? Kijk dan eens op de officiële website via de link hieronder. 

Prijs: vanaf €23,- 

Online Zangles, Online Workshop Zang, Online Optreden

Zangles in Breda

Zangles Mini

Nadat ik dik 10 jaar als zangdocent in Arnhem en omgeving heb gewerkt, geef ik mijn zanglessen sinds 2019 in mijn praktijk in Breda.

In deze lesruimte, met gezellige plantjes en lampjes (ik hou van een knusse sfeer) werk ik met leerlingen aan techniek, muzikaliteit en interpretatie

Wil je meer weten over zangles in Breda, ga dan even naar de officiële website! Daar vind je ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over zangles.

Prijs: vanaf €23,- 

En verder...

 • Naast lessen geef ik ook workshops, bijvoorbeeld voor vrijgezellenfeesten. Lijkt dat je leuk? Je leest er hier meer over.
 • Af en toe word ik als vocal coach ingehuurd voor lessen op maat, bijvoorbeeld voor de groep 8 musical van een basisschool, of coaching voor een koor. Kan gewoon!
 • In de toekomst ga ik me nog verder verdiepen in faalangst, zodat ik mensen die daarmee worstelen nog beter kan begeleiden. Volg me op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!