Over mijn werk als vocal coach

“Vocal Coach, zangdocent, zangjuf… Noem het zoals je wil, maar ik werk met mensen aan hun zangkunsten. Ik leer ze hun stem in te zetten op een manier die past bij hun wensen en ambities.

Leerlingen werken graag met me omdat ik altijd goed kijk naar wie ik voor me heb: een meisje van 16 dat binnenkort auditie wil doen voor een musical-opleiding heeft een andere aanpak nodig dan een man die eenmalig wil zingen op de bruiloft van zijn dochter, of een groepje vriendinnen dat een keer een lied op wil nemen, gewoon, voor de lol.

Ik hou van werken met mensen en vind het heerlijk om afwisseling te hebben: workshops, losse lessen, kinderen, beginners, gevondenen, extreme talenten of mensen die denken dat ze ‘het toch nooit zullen leren’, iedereen is welkom.”

 

Ga snel naar:

Wat anderen zeggen...

Stef Goedhart
Lees verder
“Het moest zo zijn!”

Zo’n zin die je wel eens zegt als iets wel héél toevallig is. Waar ik op een avond op zoek was naar een vergaderruimte in het centrum van Breda liep ik per ongeluk tegen Anne op, nog geen 500 meter van mijn huis vandaan. “Nee helaas geen vergaderruimte, ik geef enkel zangles!” lachte ze me blij toe.

Ik zat verkeerd die avond... of toch niet? Mijn muzikale hoofdje werd in ieder geval getriggered en ik dacht een paar weken later: “Let’s do this!” Dat was oktober 2019.

Inmiddels een eerste serie lessen achter de rug en een nieuw pakket afgesloten. Lessen bij Anne is fantastische belevenis. Ze is goedlachs, voor alles in en kan perfect bijsturen, waar nodig. Van basis oefeningen tot specifieke truukjes om van spanning af te komen tot heerlijk samenspel.

Voor iedereen die ook maar een héél klein beetje zingen kan, neem die proefles en: zing! 🎶

Inmiddels kruip ik zelf heerlijk uit m’n muzikale schulp, gooi experimentjes op instagram en ben steeds relaxter. Dus inderdaad:

“Het moest zo zijn!”
Noortje
Lees verder
Wat ik vooral heel fijn vind aan Anne's zanglessen, is de sfeer. Het is altijd zo gezellig, en ik voel me er meteen op mijn gemak! Die 45 minuten vliegen altijd voorbij.

Dankzij haar lessen heb ik veel belangrijke dingen geleerd, zoals oefeningen die ik bijvoorbeeld kan doen tijdens het Netflix kijken, en goede tips etc., maar wat voor mij nog het belangrijkste is, is dat ik er veel meer zelfvertrouwen van gekregen heb.

Dus als je dit leest en nog op zoek bent naar een gezellige, grappige, en lieve zangdocente, met een leuke en moderne manier van lesgeven, raad ik Anne zeker aan!
Dries Oomen
Lees verder
Ik twijfelde: 'we zijn vakcollega's', 'Anne is jonger', 'ik ben geen performer', 'kan ik eigenlijk wel vooruit komen met mijn leeftijd van bijna 67'?

Maar Anne verbaasde me al vanaf de eerste les. Ze kijkt, luistert en analyseert, geeft leuke opdrachten en verdiept zich in hoe ik me bij een song voel en wat ik er mee wil. Ik verveel me geen moment, ze gebruikt veel humor en grappen om de stof relevant te houden en weet me elke keer weer uit te dagen.

Na een lastige persoonlijke tijd leerde ik het vertrouwen in mijn zangstem weer terug te krijgen. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat de kwaliteit van mijn zingen in een paar maanden enorm is toegenomen.
Jessica
Lees verder
Eindelijk een docent die ervoor zorgt dat ik een beetje uit mijn schulp kruip 🙂 Bedankt Anne, met een dikke knuffel erbij!

Als je me vraagt om jouw lessen te omschrijven, dan zeg ik meteen: fijn, vrolijk, leerzaam én gevarieerd. Je hebt iedere keer wel een speelse oefening of bijzonder verhaal dat mij meer leert over zingen. Techniek en gevoel komen samen in de muziek en dat is reuze moeilijk af en toe.

Jij maakt muziek laagdrempelig en stap voor stap leer ik allerlei nummers trotseren. Ook liedjes die ik zelf niet zomaar zou uitkiezen. Jij geeft kinderen maar ook volwassenen les. Dat maakt dat je snel schakelt in muziekkeuzes en genres. Leuk, ik verheug me alweer op de volgende les. Ga zo door!
Gijs
Lees verder
Ja ik wil was het antwoord van Anne toen ik haar vroeg om me te helpen bij mijn huwelijksaanzoek. Dat was het begin van een superleuke ervaring en samenwerking met Anne. Ik kan niet zingen dus gespannen ging ik naar mijn eerste zangles, Anne wist me, door haar prettige persoonlijkheid, op mijn gemak te stellen en we gingen direct aan de slag. Met knikkende knieën en onzekerheid begon ik te zingen, Anne gaf al snel aan dat het prima klonk en ze me kon helpen om het een succes te maken.

Op de tweede les heb ik Anne gevraagd of ze me tijdens het aanzoek op de piano wilde begeleiden, ze was direct enthousiast! Elke zangles was een feestje en door Anne begon ik in mezelf te geloven. Het aanzoek was fantastisch, voor aanvang hebben we het nummer nog een keer geoefend. Tijdens het aanzoek kon ik volledig vertrouwen op Anne, als ik te langzaam of te snel ging corrigeerde zij dit voor me met haar pianospel. Het aanzoek is geëindigd met een volmondige JA!

Anne, heel erg bedankt voor je support en enthousiasme. Mede dankzij jou is het aanzoek onvergetelijk geworden. Ik kan het iedereen aanraden!
Yosiera
Lees verder
Ik kwam bij Anne terecht door advies van mijn zangdocente van de MusicAllFactory jongeren in Tilburg. Maar naast dat ze les geeft in musicalzang weet ze ook les te geven in de popgenre of andere stijlen. Dat is wat ik persoonlijk heeft fijn vind omdat ik beide erg leuk vind, en je bij Anne dus eigenlijk alle kanten op kan.

Ik vind zangles bij Anne altijd super leuk en leerzaam. Ik voel mij heel erg op mijn gemak bij haar en ze geeft je het gevoel dat fouten maken echt niet erg is, en dat zingen ook vooral heel leuk moet zijn!

Ik wilde zangles om mijn techniek goed te ontwikkelen, dingen zoals je ademsteun (wat ik eerst nog helemaal niet had) en hoe je bijvoorbeeld je stem op verschillende manieren kunt inzetten. Maar ze gaat ook in op dingen als hoe je stembanden werken zodat je ook echt snapt wat je eigenlijk aan het doen bent. Daarnaast heeft ze ook elke les wel weer iets nieuws te leren, ze houdt bij wat ze met je gedaan heeft zodat ze niet in herhaling valt wat ik persoonlijk heel erg fijn vind. Ze heeft me naast dit alles ook veel meer zelfvertrouwen gegeven met het zingen en daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Ik kom uit Nijmegen en daarom is het voor mij nogal een lange reisafstand, maar ik heb tot nu toe geen betere vervanging kunnen vinden voor Anne. Na een les bij Anne voel ik bij mezelf elke keer weer verbetering, dus ik vind het ‘t zeker waard om voor een goede zangles naar Breda te rijden.
Previous
Next

Zangles in Breda

Nadat ik dik 10 jaar als zangdocent in Arnhem en omgeving heb gewerkt, geef ik mijn zanglessen sinds 2019 in mijn praktijk in Breda.

In deze lesruimte, met gezellige plantjes en lampjes (ik hou van een knusse sfeer) werk ik met leerlingen aan techniek, muzikaliteit en interpretatie. Hoewel ik hier vooral individuele lessen geef, organiseer ik soms ook wel eens een cursus of kleinschalige workshop.

Wil je meer weten over zangles in Breda, ga dan even naar de officiële website! Daar vind je, naast bijvoorbeeld informatie over de tarieven, ook antwoorden op de meest gestelde vragen over zangles.

Online zangles

Al het goede van een ‘gewone’ zangles, maar dan gewoon in je joggingbroek, met je hamster op je schouder vanuit je eigen huis!

Geen reistijd, geen reiskosten, geen parkeerstress en het comfort van je eigen plekkie. Wat wil een mens nog meer?

Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Oké, en een plek in huis waar je ongegeneerd kan zingen.

Meer weten over online zangles? Kijk dan eens op mijn website www.volgzanglesonline.nl!

Nieuw: Het 90-Dagen-Traject

Wil je ‘gewoon lekker een beetje wil zingen’, dan hoef je niet meer verder te lezen. Het 90-dagen-traject is namelijk juist specifiek bedoelt voor mensen die heel gericht ergens naartoe willen werken. Die zich intensief willen voorbereiden op een auditie bijvoorbeeld. Of willen werken aan een eigen album.

Het 90-dagen-traject kan je zien als ‘zangles de luxe’. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere contactmomenten per week en krijg je wekelijks extra opdrachten die bijdragen aan jouw doel. Kortom: je krijgt dan alle begeleiding die je nodig hebt om een flinke sprong vooruit te maken. 

Momenteel zijn er twee plekken beschikbaar.

Overige activiteiten als vocal coach...​

  • Naast lessen geef ik ook workshops, bijvoorbeeld voor vrijgezellenfeesten. Lijkt dat je leuk? Je leest er hier meer over.
  • Af en toe word ik als vocal coach ingehuurd voor lessen op maat, bijvoorbeeld voor de groep 8 musical van een basisschool, of coaching voor een koor. Kan gewoon!
  • In de toekomst ga ik me nog verder verdiepen in faalangst, zodat ik mensen die daarmee worstelen nog beter kan begeleiden. Volg me op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!
75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.