Close
Plaatje Pauw, bericht Trots op mijn leerlingen

Trots op mijn leerlingen

Kort vooraf: Hoewel mijn website nodig ge-update moet worden, en ik eigenlijk de info over de Zomerstrippenkaart 2015, mijn bezigheden met m’n nieuwe band en andere zaken had willen plaatsen, wilde ik toch liever het volgende vertellen. Bovenstaande komt nog wel, en zie je tegen die tijd vast ook ergens in een nieuwsbrief en/of op social media verschijnen.

Vandaag zag ik een bericht voorbij komen op Social Media. Een docent plaatste enthousiast dat zijn/haar leerling door was voor een auditie van een Conservatorium. Ik bedacht me ineens, dat moet ik ook doen, succesverhalen plaatsen van mijn leerlingen. Dat ze voor opleidingen worden aangenomen, en dat ik ze daarop voorbereid heb!

Natuurlijk, dat zou een interessante en waarschijnlijk succesvolle manier zijn van reclame maken, en misschien heb ik zulke berichten ook wel eens geplaatst, want natuurlijk ben ik trots als mijn leerlingen doorstromen naar vakopleidingen.

Maar ik ben net zo trots op mijn andere leerlingen. De leerling die gewoon een half uurtje per week komt zingen als hobby, en ook mooi vooruit gaat, ook al was er geen tijd om te oefenen omdat het druk was op het werk. De leerling die in eigen beheer een single heeft opgenomen. De leerling die misschien niet de beste van de klas is, maar wel altijd goed voorbereid en vriendelijk tegen klasgenoten. De leerling die in het begin zo verlegen was en inmiddels lekker voluit durft te zingen. De leerling die ineens moest huilen tijdens een eigen optreden, maar uiteindelijk wist te herstellen en toch haar liedje afmaakte. De leerling die besloot dat ze zich nog niet klaar voelde om op het grote podium op te treden en dat dus ook gewoon niet deed omdat het beter voelde.

De leerling die een zelfgeschreven liedje voor me durfde te spelen. De leerling die niet persé een solo hoeft.De leerling die zei “Maar X heeft nog geen solo gehad, dan mag ie mijn zin wel zingen!”. De leerling die wel een solo wil en me dat ook wekelijks duidelijk maakt. De leerling met misschien niet de makkelijkste stem, maar wel elke oefening doe met het meest stralende gezicht wat ik ooit heb gezien. De leerling die ik wekelijks als een hysterische cheerleader aanmoedig omdat er zoveel meer inzit dan eruit komt, maar die op haar eigen tempo heus wel de ontwikkeling maakt die we willen zien. De leerling die “Zijn er nog vragen?” beantwoordt met “Heeft u ook huisdieren?”.

Ik kan nog uren doorgaan. Maar het is duidelijk, ik ben trots op mijn leerlingen.* Niet alleen omdat ze heel veel talent hebben en/of vooruit gaan, maar ook omdat het zulke leuke mensen/kinderen zijn.

Liefs,

Anne

* Mocht je het je afvragen: trots zijn wil niet zeggen dat ik in elke les alleen maar uren klef vertel hoe geweldig iedereen is, er moet natuurlijk wel gewerkt worden. Maar dat is weer een ander verhaal.

Een reactie op Trots op mijn leerlingen

  1. Pingback: ...Social media en keuzestress - Anneover...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *