Recensie ‘Pooiers en Proza’

Op de website van de universiteit Tilburg werd erg enthousiast geschreven over de bewerking van ‘Rebecca’. (Oftewel ‘Proza’ uit ‘Pooiers en Proza’, de eindproductie van de MusicAllFactory. )

Trots als ik ben wil ik dit natuurlijk maar al te graag laten lezen. Komt-ie!

‘Proza’ is gebaseerd op het boek Rebecca van Daphne du Maurier. Een jonge vrouw (een rol van Dorothy Moolenschot) ontmoet de rijke Maxim de Winter die haar ten huwelijk vraagt. Ze vertrekken naar het landgoed Manderlay waar bedienden en het hoofd van de huishouding hen opwachtten. Tijdens het huwelijk merkt de nieuwe echtgenote dat Maxim in zijn hoofd nog met Rebecca, zijn overleden eerste echtgenote leeft. Ze staat in haar schaduw en zal een plekje moeten veroveren.

De choreografie bij Proza is superstrak, de zang is van een hoog niveau, de muzikale spanning is op een positieve manier voelbaar. De studenten van het Factorium maken indruk. Hier zit duidelijk talent bij. Misschien komt het doordat de artiesten zich aan elkaars hoge niveau optrekken, misschien komt het omdat ze gebruik kunnen maken van decorstukken waardoor het net iets makkelijker acteert of misschien is het het goede werk van de regisseur.’

Je kan de hele recensie van ‘Pooiers en Proza’, door Malini Witlox, vinden op de website van de universiteit van Tilburg.

Los van deze recensie heb ik ook enorm genoten van de voorstellingen. Jammer dat het alweer voorbij is!

Liefs,

Anne

Dit bericht werd in 2012 als ‘zakelijk’ nieuwsbericht geplaatst op mijn website, die destijds puur bedoeld was om mensen te voorzien van informatie over mijn bezigheden als zangeres en zangdocent.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Anne-Ermens-Januari-2020
Dit ben ik. Anne, de schrijfster van deze blog!
Zoek op mijn blog:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Recente Blogs:
Leuke Lijstjes
Archief