Mijn eerste Vlog

Dames en Heren, met grote trots en een vleugje ongemakkelijkheid presenteer ik U: mijn eerste vlog, waarin ik jullie de hele week mee laat gluren in mijn leven. Inclusief beeldmateriaal van de première van Zeevrouwen, de Musical, van mij als ik net wakker ben en van Kroepoek.

Tada, dit is ’em.
Nog wat dingen die ik kwijt wil over de Vlog:
  • Ik zeg Heel Vaak ‘uhm’. Zo vaak dat je, wanneer je een shotje drinkt elke keer als ik het zeg, in een coma in het ziekenhuis beland.
  • Uiteraard heb ik iedereen die in beeld is om toestemming gevraagd.
  • Mijn ouders zitten maar wat te plagen, geen zorgen, ik eet bijvoorbeeld echt wel groenten.
  • Het is ‘Dokkumer Nieuwe Zijlen’ en niet ‘Dokkumer Nieuwe Zijl’.

Al met al was het vloggen een leuke ervaring! Het editten voelde een beetje als knutselen en het was leuk te weten dat ik een herinnering zou hebben aan deze week.

Overigens, ik weet dat er over de grote influencers, YouTubers en bloggers wel eens lacherig wordt gedaan, omdat ze helemaal niet hard zouden werken en makkelijk geld zouden verdienen. Echter, door het zelf een weekje te doen ontdek je hoeveel werk er echt in gaat zitten. Het filmen zelf stelt niet zoveel voor, maar het uitzoeken van geschikt materiaal en het editten hiervan heeft me echt uren tijd gekost. Minstens een volledige werkdag.

Wat me tevens opviel was dat je snel de neiging hebt om ‘de kijker te manipuleren’. Zo overwoog ik een mooi shot te maken van mezelf, gitaar spelend in de tuin. Daar zou ik dan alleen het beeld van te gebruiken, want ik kan helemaal niet spelen. Het leek me er gewoon zo mooi uitzien.

Misschien is het mijn theaterachtergrond die ervoor zorgde dat ik ineens dacht als een regisseur, maar ik schrok daar echt van. Gelukkig betrapte ik mezelf er snel op en is de uiteindelijke vlog een 100% eerlijke weergave van mijn week. (Hoewel ik niet heb gefilmd hoe ik dinsdagochtend zwetend en puffend op de badkamervloer lag met een soort voedselvergiftiging. Dat leek me een beetje too much information voor een eerste vlog.)

Hopelijk vonden jullie het leuk om een week mee te kijken, ik hoor graag wat jullie ervan vonden!

Liefs,

Anne

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anne ErmensJokeMariekeAudrey Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Audrey

Heel leuk om te zien! Je ziet dat je inderdaad bezig bent met een acteurs- en regisseursblik. Voor een eerste vlog vind ik het namelijk echt al behoorlijk professioneel, leuk 🙂 Enne, met je ouders in de caravan was toch wel mijn favoriete onderdeel!

Marieke
Marieke

Jája, “eenmalig experiment”…😊

Joke
Joke

Hoi Anne, leuk hoor ik heb met plezier gekeken en ik ben idd ook erg benieuwd of dit echt de eerste en laatste vlog is. Maar deze was en is in ieder geval mooi.

Anne-Ermens-Januari-2020
Dit ben ik. Anne, de schrijfster van deze blog!
Zoek op mijn blog:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Recente Blogs:
Leuke Lijstjes
Archief