Over mij

Ik hou van schrijven en dus kost het ook geen enkele moeite om mijn eigen biografie te maken. Hopelijk hou jij van lezen, want het is wel een beetje een lang verhaal geworden.

Weinig tijd of geen zin in lange verhalen? Bekijk dan mijn zakelijke verleden op mijn LinkedInpagina.

Ga snel naar...
Anne, Lang Geleden, Over Mij
Een hele oude foto, waarop ik poseerde alsof ik een échte beroemdheid was.

Lang geleden...

Als kind had ik een hoop dromen. Zo wilde ik met Marco Borsato trouwen en prinses worden. Dat is niet gelukt, en daar ben ik helemaal ok mee. Daarnaast was ik ook van plan musicalspeelster te worden, zangeres of schrijfster. Op het koor waar ik zong, vroeg ik de dirigente hoe zij zo mooi had leren zingen en ik wist meteen: ik wil óók naar het Conservatorium! Met bloed, zweet en tranen werkte ik me door de havo heen, want: je mocht pas naar het Conservatorium als je een havodiploma had.

Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik terecht op de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik intens onder de indruk was van het feit dat ik niet meer de enige was die mooi kon zingen. Uiteindelijk belande ik op de opleiding Muziek-Theater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en daar haalde ik mijn diploma. Het waren leerzame, maar vooral ook vreemde en verwarrende jaren. Uiteindelijk kwam ik weer terecht in Tilburg, waar ik met heel veel plezier en een heerlijke klas de twee laatste jaren van deeltijdopleiding ‘De MusicAllFactory’ volgde.

Iets later...

Toen ik in het tweede jaar van het Conservatorium zat reageerde ik op een vacature. De popschool in Arnhem zocht een zangdocent. Mensen verklaarden me voor gek: ik zou die baan nooit krijgen want ik studeerde pas twee jaar! Toch werd ik aangenomen: een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Ik ontdekte dat ik niet alleen een liefde had voor muziek en theater, maar ook een minstens zo grote liefde voor het werken met mensen.

Na het afronden van mijn opleidingen deed ik een paar audities voor musicals en merkte al gauw dat ik me niet alleen daar op wilde focussen. Ik startte a capella groep Charmony waar ik 8 jaar lang mee optrad, ging lesgeven op scholen, zong in een aantal bands en werd gevraagd om Zingende Zeemeermin te worden.

Behind the scenes in de muziek, Anne met Charmony
Dit was ik in 2018, met de meiden van 'Charmony'.
Anne Ermens (Zangeres, Ukelele)
En dit ben ik nu, met mijn nieuwste aanwinst: de ukelele.

Nu...

Inmiddels doe ik geen audities meer. Ik zoek er niet naar want blijkbaar is de behoefte verdwenen. Wereldberoemd worden leek vroeger geweldig, nu lijkt het me helemaal niks. Ik ben blij met wat ik heb: vrijheid, afwisseling en heel veel plezier in mijn werk.

Het dagelijks leven bestaat momenteel uit het geven van off-én online – zanglessen en workshops, optreden en repeteren en schrijven. En nee, hoewel het mooi zou aansluiten op de rest, schrijf ik geen liedjes! 

Ik schrijf blogs. Over van alles en nog wat. Daten, werk, gadgets, films, écht van alles en nog wat! Ik begon er in 2015 mee op een losse website die ik strikt gescheiden hield van mijn werk, maar inmiddels vind ik het prima dat iedereen (vrijwel) alles van me weet en zijn de blogs gewoon te vinden op deze website. Er lezen maandelijks zo’n 3000 unieke bezoekers mee. Bijzonder toch?!

Ook laat ik me telkens verrassen door projecten die onverwachts op mijn pad komen: zo werk ik inmiddels als actrice in de gevangenis en schreef ik tijdens corona spontaan een ebook.

De toekomst...

De toekomst…die kan ik niet voorspellen! Ik ben blij met waar ik nu sta en verheug me op wat nog komen gaat. Daarin vind ik het heel belangrijk te genieten van wat er al is. Ik bedoel: die kleine Anne van de eerste foto zou trots zijn als ze zou zien wat ik al heb bereikt!

Tegelijkertijd wil ik groeien, als mens en als bedrijf. Ik zit vol met plannen, ambities en wensen en heb een enorme bucketlist die ik maandelijks aanvul omdat er nog zoveel te leren en te beleven valt.

Ben je net zo nieuwsgierig naar mijn toekomst als ikzelf? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg me via social media, dan blijf je op de hoogte!

Tot in de toekomst!

Liefs,

Anne

2020, Week 37, Online Workshop Zang
(...en dit ben ik ook nu, in 2020, tijdens het geven van een online workshop zang.)

Last Minute

Vanwege ‘verdachte klachten’ hebben een aantal mensen de workshop van zaterdag 10 oktober afgezegd, daardoor zijn er wat extra plekken vrij!