Over mij

Ik hou van schrijven en dus kost het ook geen enkele moeite om mijn eigen biografie te maken. Hopelijk hou jij van lezen, want het is wel een beetje een lang verhaal geworden.

Weinig tijd of geen zin in lange verhalen? Bekijk dan mijn zakelijke verleden op mijn LinkedInpagina.

Ga snel naar...
Anne, Lang Geleden, Over Mij
Een hele oude foto, waarop ik poseerde alsof ik een échte beroemdheid was.

Lang geleden...

Als kind had ik een hoop dromen. Zo wilde ik met Marco Borsato trouwen en prinses worden. Dat is niet gelukt, en daar ben ik helemaal ok mee. Daarnaast was ik ook van plan musicalspeelster te worden, zangeres of schrijfster. Op het koor waar ik zong, vroeg ik de dirigente hoe zij zo mooi had leren zingen en ik wist meteen: ik wil óók naar het Conservatorium! Met bloed, zweet en tranen werkte ik me door de havo heen, want: je mocht pas naar het Conservatorium als je een havodiploma had.

Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik terecht op de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik intens onder de indruk was van het feit dat ik niet meer de enige was die mooi kon zingen. Uiteindelijk belande ik op de opleiding Muziek-Theater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en daar haalde ik mijn diploma. Het waren leerzame, maar vooral ook vreemde en verwarrende jaren. Uiteindelijk kwam ik weer terecht in Tilburg, waar ik met heel veel plezier en een heerlijke klas de twee laatste jaren van deeltijdopleiding ‘De MusicAllFactory’ volgde.

Iets later...

Toen ik in het tweede jaar van het Conservatorium zat reageerde ik op een vacature. De popschool in Arnhem zocht een zangdocent. Mensen verklaarden me voor gek: ik zou die baan nooit krijgen want ik studeerde pas twee jaar! Toch werd ik aangenomen: een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Ik ontdekte dat ik niet alleen een liefde had voor muziek en theater, maar ook een minstens zo grote liefde voor het werken met mensen.

Na het afronden van mijn opleidingen deed ik een paar audities voor musicals en merkte al gauw dat ik me niet alleen daar op wilde focussen. Ik startte a capella groep Charmony waar ik 8 jaar lang mee optrad, ging lesgeven op scholen, zong in een aantal bands en werd gevraagd om Zingende Zeemeermin te worden.

Behind the scenes in de muziek, Anne met Charmony
Dit was ik in 2018, met de meiden van 'Charmony'.
Anne Ermens (Zangeres, Ukelele)
En dit ben ik nu, met mijn nieuwste aanwinst: de ukelele.

Nu...

Inmiddels doe ik geen audities meer. Ik zoek er niet naar want blijkbaar is de behoefte verdwenen. Wereldberoemd worden leek vroeger geweldig, nu lijkt het me helemaal niks. Ik ben blij met wat ik heb: vrijheid, afwisseling en heel veel plezier in mijn werk.

Het dagelijks leven bestaat momenteel uit het geven van (zang)lessen en workshops, optreden en repeteren en schrijven: in 2015 begon ik een persoonlijke blog – Anneover.nl – die ik strikt gescheiden hield van mijn werk als zangeres. Inmiddels is mijn blog gewoon te vinden op deze website en lezen er maandelijks zo’n 2500 unieke bezoekers mee. Bijzonder toch?!

Daarnaast laat ik me verrassen door projecten die onverwachts op mijn pad komen: zo werk ik inmiddels als actrice in de gevangenisben ik vrijwilliger bij de VoorleesExpress en ‘gebruikte ik corona’ om een een ebook te schrijven en te starten met het geven van online zangles.

De toekomst...

De toekomst…die kan ik niet voorspellen! Ik ben blij met waar ik nu sta en verheug me op wat nog komen gaat. Daarin vind ik het heel belangrijk te genieten van wat er al is. Ik bedoel: die kleine Anne van de eerste foto zou trots zijn als ze zou zien wat ik al heb bereikt!

Tegelijkertijd wil ik groeien, als mens en als bedrijf. Ik zit vol met plannen, ambities en wensen en heb een enorme bucketlist die ik maandelijks aanvul omdat er nog zoveel te leren en te beleven valt.

Ben je net zo nieuwsgierig naar mijn toekomst als ikzelf? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of volg me via social media, dan blijf je op de hoogte!

Tot in de toekomst!

Liefs,

Anne

Anne, Week 28/ Inspirerende Leerlingen en een Nachtelijk Avontuur
(...en dit ben ik ook nu, in 2020.)
75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.