Mijn Biografie

Ik hou van schrijven en dus kost het ook geen enkele moeite om mijn eigen biografie te maken. Hopelijk hou jij van lezen, want het is wel een beetje een lang verhaal geworden.

Weinig tijd of geen zin in lange verhalen? Bekijk dan mijn zakelijke verleden op mijn LinkedInpagina.

Ga snel naar:

Opleiding & Cursussen​

Een selectie:
Anne, Lang Geleden, Over Mij
Een hele oude foto, waarop ik poseerde alsof ik een échte beroemdheid was.

Lang geleden...

Als kind had ik een hoop dromen. Zo wilde ik met Marco Borsato trouwen en prinses worden. Dat is niet gelukt, en daar ben ik helemaal ok mee. Daarnaast was ik ook van plan musicalspeelster te worden, zangeres of schrijfster. Op het koor waar ik zong, vroeg ik de dirigente hoe zij zo mooi had leren zingen en ik wist meteen: ik wil óók naar het Conservatorium! Met bloed, zweet en tranen werkte ik me door de havo heen, want: je mocht pas naar het Conservatorium als je een havodiploma had.

Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik terecht op de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik intens onder de indruk was van het feit dat ik niet meer de enige was die mooi kon zingen. Uiteindelijk belande ik op de opleiding Muziek-Theater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en daar haalde ik mijn diploma. Het waren leerzame, maar vooral ook vreemde en verwarrende jaren. Na mijn afstudeerde, keerde ik terug in Tilburg, waar ik met heel veel plezier en een heerlijke klas de twee laatste jaren van deeltijdopleiding ‘De MusicAllFactory’ volgde.

Iets later...

Toen ik in het tweede jaar van het Conservatorium zat reageerde ik op een vacature. De popschool in Arnhem zocht een zangdocent. Mensen verklaarden me voor gek: ik zou die baan nooit krijgen want ik studeerde pas twee jaar! Toch werd ik aangenomen: een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Ik ontdekte dat ik niet alleen een liefde had voor muziek en theater, maar ook een minstens zo grote liefde voor het werken met mensen.

Na het afronden van mijn opleidingen deed ik een paar audities voor musicals en merkte al gauw dat ik me niet alleen daar op wilde focussen. Ik startte a capella groep Charmony waar ik 8 jaar lang mee optrad, ging lesgeven op scholen, zong in een aantal bands en werd gevraagd om Zingende Zeemeermin te worden.

Behind the scenes in de muziek, Anne met Charmony
Dit was ik in 2018, met de meiden van 'Charmony'.
2020, Week 37, Online Workshop Zang
Een foto van mij in de zomer van 2020, tijdens het geven van een online workshop zang.

Nu...

Inmiddels doe ik geen audities meer. Ik zoek er niet naar want blijkbaar is de behoefte verdwenen. Wereldberoemd worden leek vroeger geweldig, nu lijkt het me helemaal niks. Ik ben blij met wat ik heb en zou er niks aan willen veranderen: vrijheid, afwisseling en heel veel plezier in mijn werk.

Het dagelijks leven bestaat momenteel uit het geven van offline – én online – zanglessen, workshops én optredens en daarnaast repeteren en schrijven. En nee, hoewel het mooi zou aansluiten op de rest, schrijf ik geen liedjes! 

Ik schrijf blogs. Over van alles en nog wat. Daten, werk, gadgets, films, écht van alles en nog wat! Ik begon er in 2015 mee op een losse website die ik strikt gescheiden hield van mijn werk, maar inmiddels vind ik het prima dat iedereen (vrijwel) alles van me weet en zijn de blogs gewoon te vinden op deze website. Er lezen maandelijks zo’n 3000 unieke bezoekers mee. Bijzonder toch?!

Ook laat ik me telkens verrassen door projecten die onverwachts op mijn pad komen: zo startte ik in 2019 met werken als actrice in de gevangenis (klik) en schreef ik tijdens corona een ebook (klik).

De toekomst...

Een van de meest recente dingen waar ik mee bezig ben, is het verder ontwikkelen van speciale ‘De Luxe Zangles’, waarbij je in 90 dagen intensief met me samenwerkt om heel gericht te werken naar jouw doel. De eerste deelnemer heeft zijn traject in februari afgerond en was mega-enthousiast (klik).Daarnaast startte ik begin 2021 ‘Liedje bij de Lunch’ (klik) waar ‘Flow Magazine’ en ‘Flair’ inmiddels zelfs over hebben geschreven. Toffe ontwikkelingen dus!

De rest van de toekomst? Die kan ik niet voorspellen! Ik ben blij met waar ik nu sta en verheug me op wat nog komen gaat (klik voor de aansluitende blog). Ik zit vol met plannen, ambities en wensen en heb een enorme bucketlist (klik) die ik maandelijks aanvul omdat er nog zoveel te leren en te beleven valt.

Ben je net zo nieuwsgierig naar de rest van mijn toekomst als ikzelf? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (klik) of volg me via social media, dan blijf je op de hoogte!

Liefs,

Anne

Anne, Week 28/ Inspirerende Leerlingen en een Nachtelijk Avontuur
Dit ben ik in mijn lesruimte. Daar zijn ook gewoon stoelen - en ik ben ook gewoon in het bezit van schoenen - maar ik vond het wel even relaxed zo.