Dit word een lang stuk waarin ik heel vaak ‘ik’ zeg. Omdat ik deze website zelf heb gemaakt voelt het namelijk een beetje nep om vanuit de derde persoon over mezelf te praten. Dus dan weet je dat!

Lang geleden...

Als kind had ik een hoop dromen. Zo wilde ik met Marco Borsato trouwen en prinses worden. Dat is niet gelukt, en daar ben ik helemaal ok mee. Daarnaast was ik ook van plan musicalspeelster te worden, zangeres of schrijfster. Op het koor waar ik zong in ons dorp vroeg ik de dirigente hoe zij zo mooi had leren zingen en wist ik al gauw: ik wil óók naar het Conservatorium! Met bloed, zweet en tranen werkte ik me door de havo heen, want ik wist: je mocht pas naar het Conservatorium als je een havodiploma had.

Anne, Lang Geleden, Over Mij
Een hele oude foto, waarop ik poseerde alsof ik een échte beroemdheid was.

Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik terecht op de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik intens onder de indruk was van het feit dat ik niet meer de enige was die mooi kon zingen. Uiteindelijk belande ik op de opleiding Muziek-Theater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en daar haalde ik mijn diploma. Het waren leerzame, maar ook vreemde en verwarrende jaren. Uiteindelijk kwam ik weer terecht in Tilburg, waar ik met heel veel plezier en een heerlijke klas de twee laatste jaren van deeltijdopleiding ‘De MusicAllFactory’ volgde.

Iets later...

Toen ik in het tweede jaar van mijn opleiding zat reageerde ik op een vacature. De popschool in Arnhem zocht een zangdocent. Mensen verklaarden me voor gek: ik zou nooit aangenomen worden want ik studeerde pas twee jaar! Toch werd ik aangenomen: een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Ik ontdekte dat ik niet alleen een liefde had voor muziek en theater, maar ook een minstens zo grote liefde voor het werken met mensen.

Na het afronden van mijn opleidingen deed ik een paar audities voor musicals en merkte ik al gauw dat ik me niet alleen daar op wilde focussen. Ik startte a capella groep Charmony waar ik 8 jaar lang mee optrad, ging lesgeven op scholen, zong in een aantal bands en werd gevraagd om Zingende Zeemeermin te worden.

Nu...

Inmiddels doe ik geen audities meer. Ik zoek er niet naar want blijkbaar is de behoefte verdwenen. Wereldberoemd worden leek vroeger geweldig, nu lijkt het me helemaal niks. Ik ben blij met wat ik heb: vrijheid, afwisseling en heel veel plezier in mijn werk.

Anne Ermens, Zangeres, Zangdocent, Vocal Coach, Blogger
En dit ben ik nu!

Het dagelijks leven bestaat momenteel uit het geven van (zang)lessen en workshops, optreden, repeteren (bijvoorbeeld met jaren ’90 en ’00 trio ‘Guilty Treasure‘) en schrijven: in 2015 begon ik een persoonlijke blog – Anneover.nl – die ik strikt gescheiden hield van mijn werk als zangeres. Inmiddels is mijn blog gewoon te vinden op deze website en lezen er maandelijks dik 2000 bezoekers mee. Bijzonder toch?!

Daarnaast laat ik me verrassen door projecten die onverwachts op mijn pad komen: zo werk ik inmiddels als actrice in de gevangenis en schreef ik tijdens de coronacrisis een ebook.

De toekomst...

De toekomst…die kan ik niet voorspellen! Voorlopig ben ik heel blij dat ik inmiddels een lespraktijk heb in het mooie Breda en de mogelijkheid bied om online zangles te volgen. Ik ben van plan daar flink mee te blijven groeien.

Natuurlijk heb ik nog andere plannen, dingen die ik wil leren, projecten die ik wil ontwikkelen… Maar die hou ik nog even voor mezelf. Je weet inmiddels al zoveel van me, ik moet ergens een grens trekken!

Heb je nog vragen, wil je nóg meer over me weten, neem gerust contact met me op!

Lieve groet,

Anne