Lied van een Kattenvrouwtje (Nieuwe Video)

Geschreven op 24 september 2019

Daarnet zong ik – zoals zo vaak – een zelfbedacht liedje voor Kroepoek, mijn poes. Er stond een enorme berg afwas in de keuken en ik zag er tegenop deze aan te pakken, dus besloot dat uit te stellen. Ik vond ‘ik moet mijn zelfbedachte liedje uitschrijven’ een goed argument om dat te doen en pakte mijn pen.

Voor ik het wist stonden er twee coupletten op papier.

“Zo. Dan kan je nu gaan afwassen”, zei mijn geweten.

“Maar ik weet ook een refrein!” zei mijn brein.

Ik schreef door. ‘N minuut later stond ook het refrein uitgeschreven.

“Ik wil nog niet afwassen”, zeurde mijn brein, “zullen we nóg twee coupletten erbij schrijven, zodat het een écht liedje is?!”

“Ja, maar…” sprak mijn geweten tegen.

Ik luisterde niet. Als een razende schreef ik ‘Lied van een Kattenvrouwtje’ af, en zong het liedje – op de melodie van ‘Ik heb je lief’ van Paul de Leeuw – in op mijn mobiel, zodat ik de timing niet kon vergeten.

Inmiddels ben ik een uur verder. Want ik zag voor me welke foto’s van Kroepoek ik onder de tekst kon editten in een filmpje en ja, ‘als je als kunstenaar inspiratie krijgt, dan moet je daar meteen mee aan de slag’, zo maakte ik mezelf wijs. (Ik noem mezelf eigenlijk nooit kunstenaar, behalve als het me goed uitkomt op momenten zoals deze, waarin de afwas moet worden uitgesteld.)

Lied van een Kattenvrouwtje

Met een rood hoofd van de inspanning en een gevoel van schaamte app ik Judith en Wouter van het PR-bureau waar ik mee werk:

“Ik denk dat dit niet helemaal is wat jullie in gedachten hadden met ‘zet jezelf vaker zingend online’…”

Ik stuur ze de concept-opname. Een paar minuten later heb ik nog geen reactie maar ik weet eigenlijk al: dit gaat online. Na mijn verhaal over schaamte en fouten maken denk ik, ik hóóp dat dit zo’n filmpje wordt wat mensen lachend naar elkaar doorsturen. Prima!

Want ik weet, als ik ooit als oude oma in een tehuis met andere oma’s zit, dan laat ik dit filmpje zien. En dan grijns ik en zeg ik: “Ha, dat had ik toch maar leuk bedacht!”.

Kroepoek, deze is voor jou:

Liefs,

Anne

Deel deze post op:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto Anne Ermens 2021

Over de schrijfster…

Dit stuk schreef ik: Anne Ermens. Bloggen doe ik naast mijn ‘normale werk’. Of nou ja, normaal… ik vind mijn werk als zangeres, actrice en docent nog elke dag bijzonder.

Wil je wat muziek van me horen, een (online óf offline) zangles of workshop volgen, of gewoon meer over me weten, klik dan zeker even verder op mijn website. Lees je liever wat andere mensen over me zeggen? Kan gewoon: hier vind je een hoop reviews.

Op de hoogte blijven kan ook, bijvoorbeeld via de gratis ‘1-minuut-mails’ met exclusieve tips en acties, of via de social media iconen onderaan de website!

Abonneer
Abonneren op
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Audrey
1 jaar geleden

Ik ben Team Hond, maar Kroepoek is wel heeeeeel schattig! En je liedje is heel leuk!

Marlous
1 jaar geleden

Haha geweldig! Echt heel mooi gedaan. Kroepoek kan trots zijn. Herkenbaar trouwens, die creatieve flow. Ik heb dat vaak ‘s nachts en dan ben ik altijd in innerlijke strijd of ik nou wel of niet m’n bed uit ga..

Vlasje
Vlasje
1 jaar geleden

Wauw!

Wendy
1 jaar geleden

Zó leuk dit! 😀 Logisch dat de afwas even moest wachten.

Desirée
Desirée
1 jaar geleden

Fijne dierendag Kroepoek 😻😺😸 en ben maar blij met jouw eigen zingende kattenvrouwtje.

Joke
Joke
1 jaar geleden

Geweldig dit nummer. En al die schattige foto’s van Kroepoek. Zo leuk om te horen en te zien.

Ferrara
1 jaar geleden

Via spam je blog bij Huisvlijt val ik hier binnen.
Kostelijk dat lied voor je kat en wat een fantastische naam heeft je huisgenoot.
Van mij mag je winnen!

Villasappho
1 jaar geleden

Whoa wat nou slecht? Beter dan het origineel en het gaat over een kat dat is altijd goed. Heel leuk!

Foto Anne Ermens 2021
Een foto, zodat je een beetje een beeld hebt van de schrijfster van dit stuk.
MuziekMuziek
Op deze blogs ben ik best een beetje trots:
Zoek op maand
Recente Blogs: