Close

Koorcoaching

Koorcoaching, Coaching voor Koor

Foto genomen tijdens Koorcoaching voor een koor in Gelderland. In deze oefening werd gewerkt aan ademhaling.

Koorcoaching

Zingen in een koor is multitasken! Je eigen noten blijven zingen, kijken naar de dirigent, zorgen dat je je stem op een gezonde manier gebruikt. En daarnaast wil je waarschijnlijk dat het er óók nog eens leuk uitziet voor het publiek!

Het is dus meer dan logisch dat koren af en toe werken met een coach.

Hoe dat werkt? In overleg met de dirigent wordt gekeken naar de wensen van het koor. Zo kan er behoefte zijn aan uitleg over techniek, omdat koorleden klagen over keelpijn na een repetitie. Of misschien willen jullie wat aandacht voor de performance; bijvoorbeeld omdat jullie je wat enthousiaster willen presenteren bij een aankomend concert.

Ook het coachen van solisten binnen het koor is mogelijk, dit kan – indien gewenst – ook los van de koorcoaching gebeuren.

Coaching combineren met een Workshop Zingen

Koorcoaching is ook goed te combineren met een Workshop Zang. Ideaal voor bijvoorbeeld een repetitiedag: s’ochtends een Workshop Zangtechniek en s’middags aandacht voor jullie eigen repertoire door middel van coaching.

Boeken of Overleggen

Wil je overleggen over de mogelijkheden of meteen Koorcoaching inplannen? Neem dan contact met me op via info@anneermens.nl of het formulier onderaan de homepage van mijn website.