Koorcoaching

Zingen in een koor is multitasken! Je eigen noten blijven zingen, kijken naar de dirigent, zorgen dat je je stem op een gezonde manier gebruikt… En daarnaast wil je waarschijnlijk dat het er óók nog eens leuk uit ziet voor het publiek! Het is dus meer dan logisch dat koren af en toe behoefte hebben aan koorcoaching.

Hoe dat werkt? In overleg met de dirigent wordt gekeken naar de wensen van het koor. Zo kan er behoefte zijn aan uitleg over techniek, bijvoorbeeld omdat koorleden klagen over keelpijn na een repetitie. Of misschien willen jullie wat aandacht voor de performance; bijvoorbeeld omdat jullie je wat enthousiaster willen presenteren bij een aankomend concert.

Ook het coachen van solisten binnen het koor is mogelijk, dit kan op zo’n manier dat het het hele koor ervan kan leren maar – indien gewenst – ook zonder het bijzijn van de rest van het koor.

 

Coaching combineren met een Workshop Zingen

Koorcoaching is ook goed te combineren met een Workshop Zang. Ideaal voor bijvoorbeeld een repetitiedag: s’ochtends een Workshop Zangtechniek en s’middags aandacht voor jullie eigen repertoire door middel van coaching.

Koorcoaching, Coaching voor Koor, Zangles Koor
Foto genomen tijdens Koorcoaching voor een koor in Gelderland. In deze oefening werd gewerkt aan ademhaling.

Boeken of Overleggen

Wil je overleggen over de mogelijkheden of meteen Koorcoaching inplannen? Neem dan contact met me op via het formulier op de contactpagina van mijn website.

Leuk om te weten

Naast dat ik inmiddels meer dan 10 jaar lessen en workshops geef, heb ik ook veel affiniteit en ervaring met meerstemmig zingen: zo zing ik zelf als mezzo-sopraan in a capella quartet Charmony!

Blijf op de Hoogte