In je blote kont

Oktober 2018: Waarschijnlijk lees je deze oude blog door de titel. Maar het is echt niet zo’n goed verhaal. (En ik gebruik tegenwoordige en verleden tijd door elkaar wat ook niet handig leest). En er staan ook geen pikante foto’s bij. Lees liever de blogs waar ik trots op ben, zoals deze.

Om mijn leven te beteren ben ik sinds kort weer lid van de sportschool. Ik ben niet alleen lid, ik gá ook daadwerkelijk, en daar ben ik enorm trots op.

Vanochtend ging ik weer. Ik was al helemaal trots op mijn planning, want ik had het goed uitgedacht:

08.00 Op en ontbijten

08.30 Vertrek (op de fiets!!!) naar sportschool

09.00 Les Yoga

10.00 Douchen en daarna meteen door (weer op de fiets!!!) naar m’n studio/lesruimte/praktijkruimte/werkhok (ik heb de juiste term nog niet gevonden) om een repetitie voor te bereiden.

En dan van daar uit uiteindelijk weer (op de fiets!!!) door naar de Jacobiberg om daar tot 21.00 zangles te geven en daarna (op de fiets!!!) naar huis te gaan.

Op die manier zou ik productief, sportief en bovendien ook schoon zijn, en daarnaast al fietsend van de zon kunnen genieten.

Douchen

Maar. Dat douchen. Dat vind ik dus wel echt een ding. Om daar in je blote niksie te gaan staan. En nog erger, om door de ruimte te lopen richting de douche. Met allemaal mensen om je heen die je niet kent (of misschien nog erger, mensen die je wél kent), en spiegels.

Ik weet het, we hebben allemaal een lichaam, je moet dankbaar en blij zijn als je gezond bent en gewoon 10 vingers en 10 tenen hebt, en niemand kijkt.

Niemand kijkt

HAHAHA! Geloven jullie dat? Dat niemand kijkt? Dat is echt de standaardzin die men zegt over dit soort ‘blote-kont-situaties’. Nudistenstranden, sauna’s, douchen na het sporten; “Nee hoor, niemand kijkt, je bent helemaal niet bezig met het lichaam van de ander”. Nou mensen, al ben ik de enige op de wereld die het toe durft te geven; ik kijk wel. Want ik kijk de hele dag. Dat wil niet zeggen dat ik hele gemene of intieme gedachten heb, ik neem gewoon waar wat ik zie. Als je kleding aan hebt, maar ook als je dat niet hebt. En eigenlijk trekt het wanneer je niks aan hebt tóch nog wat meer de aandacht. Niet omdat het vies is of raar, maar gewoon omdat het ongebruikelijk is.

En dus

En dus ging mijn yogales alles behalve ontspannen. Want ik wist dat het zo zou gaan gebeuren. Voor de eerste keer. (Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik afgelopen 10 jaar al eerder in m’n blote niksie door een kleedkamer ben gehuppeld). Het hielp niet dat ik -zoals ik eerder vertelde- geen ruimte kan inschatten, en er dus ook pas op locatie achterkwam dat die superlichte en handige microvezel handdoek niet mijn volledige lichaam kon bedekken. Het woord ‘keuzestress’ is nog nooit zo van toepassing geweest.Hoop

Gelukkig is er hoop. Een andere dame die staat te douchen is wél op haar gemak, ze begint zelfs tegen me te babbelen over het water dat ze zo warm vindt. Ik hakkel als een 11-jarige jongen die voor het eerst een meisje benadert. “Uhm. Warm. Ja. Douche. Uhuh. Water.” Uit de douche gekomen ontvouwt een ander blote dame haar enorme toilettas en begint zich ijverig in te smeren met bodylotion. Ik kijk en leer. Of eigenlijk, ik probeer niet te kijken, maar wel te leren. De eerste stap is gezet.

Liefs,

Anne

Ps 1: Als je me ooit tegen komt op in zo’n situatie, maak dan een grapje om me te helpen.

Ps 2: Dat meisje op de foto, dat ben ik uiteraard niet. Komt gewoon lekker van het internet af.

Ps 3: In de ‘footer’ (dat betekent ‘het onderste gedeelte van een webpagina) zie je nu een Instagramfeed, ziet er fraai uit toch?! Behalve als je niet van katten houdt. Ik hou niet van selfies en het is dus de feed van mijn kat ‘Kroepoek’. Ja, mijn kat heeft Instagram, ja ik weet dat het belachelijk is, maar ik schaam me er niet voldoende voor om het te gaan verbergen. (Inmiddels is Kroepoek vanwege de prestatiedruk gestopt met haar Instagramaccount.)

Over de schrijfster…

Dit stuk schreef ik: Anne Ermens. Bloggen doe ik naast mijn ‘normale werk’. Of nou ja, normaal… ik vind mijn werk als zangeres, actrice en docent nog elke dag bijzonder.

Wil je wat muziek van me horen, een (online óf offline) zangles volgen, of gewoon meer over me weten, kijk dan zeker even verder op deze website.

Op de hoogte blijven kan ook, via mijn gratis nieuwsbrief met exclusieve tips en acties, die ik zo’n 10x per jaar verstuur, of via de social media iconen in de menubalk!

Abonneer
Abonneren op
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Margo
Margo
3 jaren geleden

Dat van de afgelopen tien jaar klopt niet want wij zijn samen naar de sauna geweest!

anneermens
anneermens
3 jaren geleden
Reactie op  Margo

Ohja. Maar ik geloof ook niet dat dat nou een enorm bevrijdend en ontspannen succes was 😀

Marinke
Marinke
3 jaren geleden

Haha leuk stukkie. En ja inderdaad ik kijk ook altijd 🙂
Maar je bent naast je zusje ook 1keer met mij naar de sauna geweest, in je nakie. Was je (zeker in t begin) ook niet echt ontspannen onder.

anneermens
anneermens
3 jaren geleden
Reactie op  Marinke

Haha, da’s eerlijk van je. En je hebt gelijk, met jou ben ik ook gegaan. In totaal met 3 mensen geprobeerd (de 3e zal vast ook nog reageren) en toen wist ik voldoende. Doe mij de Efteling maar.

ilse
ilse
3 jaren geleden

An toch, wat heerlijk dat gebrabbel van jou te lezen. Ik heb ervan genoten en zie het al helemaal voor me (zonder jou naakt voor te stellen dan haha). Natuurlijk kijkt men, maar volgens mij heb jij geen hangborsten tot aan je knieën en geen overhamgende buik. Dus denk volgende keer gewoon…. mensen kijk maar naar mij, want zoiets moois zie je niet vaak ? En misschien word je wel een beetje boos als ze niet kijken…. Hihi

anneermens
anneermens
3 jaren geleden
Reactie op  ilse

Dankjewel voor je compliment! En het is ook niet perse onzekerheid gelukkig, meer ongemak 🙂

Anne in paasjurk, Week 15, April 2020
Een foto, omdat je vast wil weten hoe de schrijfster van deze blog eruit ziet.
Zoek op mijn blog:
Op deze blogs ben ik best een beetje trots:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Zoek op maand
Random advertentie:
Recente Blogs:
6
0
Laat gerust een reactie achter, leuk!x
()
x
75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.