Films van de Afgelopen Tijd #1 (met o.a. Deadpool 2)

Zo. Na al die persoonlijke verhalen over daten en je eigen pad volgen, is het tijd voor wat luchtigs. De Films van de Afgelopen Tijd.

Ik val altijd voor abonnementen en verzekeringen. Dat vind ik leuk. Het geeft me het gevoel dat ik dan gratis naar de Dierentuin kan, en dat ik gratis een nieuwe telefoon krijg als mijn huidige wordt gestolen. Ook post krijgen vind ik leuk, en zodra de Glamour weer een ‘je-krijgt-een-verassingspakket-als-je-lid-wordt-actie’* heeft vergeet ik compleet dat het tijdschrift me niks interesseert en meld ik me wederom aan. Slaat nergens op en kost me uiteindelijk allemaal een hoop geld.

*Is ook echt een verassingspakket. Soms zijn de verassingen niet leuk. Zoals die keer dat het pakket bestond uit drie afzichtelijke kleuren nagellak en een bon om te gaan Bootcampen.

Hoe dan ook, afgelopen maand besloot ik weer een abonnement te nemen op de bioscoop. (Dat rijmt.) En dus deel ik graag mijn bevindingen met je. Niet omdat ik verstand heb van films, maar gewoon omdat ik altijd wel een mening heb.

Deadpool 2

Waar het over gaat

Een man met superkrachten die met zijn team van andere superhelden een jongetje probeert te redden.

Mijn ervaring

Toen ik plaatsnam in de bios vroeg ik mijn Bios-Buddy waarom ik hier eigenlijk zat. Een terechte vraag, ik hou eigenlijk van films met zingende dieren en vriendelijke personages die uit eindelijk lang en gelukkig leven. Tijdens de gewelddadige scenes liet ik dus mijn focus verslappen en fantaseerde ik hoe mijn huis eruit zou zien als ik de bank andersom weg zou zetten. Maar ondanks die – in mijn ogen – overdosis aan actie en geweren heb ik me bijzonder goed vermaakt dankzij heel veel grove en flauwe grappen.

Een aanrader voor

Een mannenavond. Of een date, om te checken of je hetzelfde gevoel voor humor deelt.  Hou je niet van actie én niet van grove grappen, laat deze film dan lekker voor wat het is.

Score

7/10

Overboard

Waar het over gaat

Een Rijke Rotzak die zijn geheugen verliest. De ideale situatie om wraak te nemen en hem het leven goed zuur te maken, vindt een vrouw die hij in het verleden slecht behandeld heeft.

Mijn ervaring

Ooooh wat een leuke film! Er zitten een hoop Mexicaanse en Spaanse dialogen in en dat geeft mij altijd een vakantiegevoel. Van de scene’s met Leonardo en zijn nieuwe collega’s werd ik helemaal warm van binnen. Niet sexy-warm, maar warm-warm. Omdat er zo’n leuke sfeer in die scene’s zit.

Een aanrader voor

Iedereen die gewoon van gezellige dingen houdt en zich vrolijk wil voelen. Denk aan Jane the Virgin en New Girl: makkelijk, toegankelijk en positief.

Score

8/10

Jurassic World 2

Waar het over gaat

Mensen willen dinosaurussen redden van het uitsterven. Andere mensen willen de dinosaurussen gebruiken om geld mee te verdienen. En dus ontstaat er een conflict.

Mijn ervaring

Ik zat op het puntje van mijn stoel. Geschrokken achterin mijn stoel. Maakte geluiden als “Oh nee toch?!”, “Dat is gemeen” en “Ahw, kijk hoe lief!”. Kreeg tranen in mijn ogen. En mijn hartslag was ongezond hoog. Wat een vette film, superspannend! Bijna geen bloed, levensechte dino’s en Chris Pratt is erg smakelijk om naar te kijken. Bryce Dallas Howard is overigens ook echt een plaatje om te zien. (Ik ben ook vastbesloten allemaal foto’s van haar te zoeken en wat inspiratie op te doen aangezien zij toch wel mijn ‘Skin-Twin’ is.)

Een aanrader voor

Eigenlijk voor iedereen wel. Niet om stiekem te downloaden en thuis te kijken terwijl je ondertussen je Instagram checkt. Wél om naar de bioscoop te gaan, en dan echt in Dolby Surround 3D te kijken en luisteren. Want wat een belevenis!

Score

7/10 als je ’em thuis kijkt, maar een 9/10 als je ’em in de bios kijkt

Tot zover mijn films van de afgelopen tijd. Heb je een bioscoopbon liggen, dan raad ik je aan deze te gebruiken voor Jurrasic World, omdat het echt van toegevoegde waarde is deze in de bios te zien.

Liefs,

Anne

/// Disclaimer ///

Mijn samenvattingen kwamen vroeger van scholieren.com en dat had een reden. Ik ben namelijk niet zo goed in hoofd en bijzaken scheiden, en samenvattingen worden snel een rommeltje. Ook mijn gegeven scores zijn niet zo veelzeggend. Als iets een acht krijgt kan je er in ieder geval van uitgaan dat ik de betreffende film zeker nog eens wil zien, ’em echt aanraad aan anderen of er gewoon heel erg blij van werd. Ik word helaas niet gesponsord door Pathé, maar sta daar zeker voor open. 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Anne-Ermens-Januari-2020
Dit ben ik. Anne, de schrijfster van deze blog!
Zoek op mijn blog:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Recente Blogs:
Leuke Lijstjes
Archief