Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
Favorieten en Ontdekkingen

Favorieten & Ontdekkingen | November 2019

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

De eerste week van December is al bijna voorbij, hoogste tijd dus voor de Favorieten en Ontdekkingen van November 2019.

De vorige ‘Favorieten en Ontdekkingen’ lees je hier.

Favorieten

Celestial Seasonings Mandarin Orange Tea

Er was veel leuks afgelopen maand, maar ik vind het toch wel leuk om onder ‘Favorieten’, dingen te noemen waar anderen ook daadwerkelijk iets mee kunnen.

Nou. Dat kan eigenlijk vooral met deze thee. Die was echt favoriet. Hij smaakt naar Sinterklaas, een soort mandarijn-kaneel-achtige combinatie. Je wordt echt een beetje warm van binnen als je ’em drinkt. Dat is altijd bij thee, maar met deze nog meer. En je kan ’em gewoon bij de AH kopen.

Dan weet je dat ook weer.

De Gevangenis

November stond redelijk in het teken van de gevangenis want ik werd aangenomen als actrice bij Prison Escape. Hartstikke tof, niet alleen om weer meer te kunnen acteren, maar ook omdat ik echt het gevoel heb dat ik collega’s heb! Komende maand ga ik zelfs mee op het personeelsweekend! (Ik heb nog nooit een personeelsweekend gehad!)

Niet alleen qua werk is het vet, ook de dag dat ik zelf als speler (niet ‘acteur-speler’ maar ‘deelnemer-speler’) meedeed aan Prison Escape was indrukwekkend gaaf. Je leest er meer over in deze blog.

Het weekend van 13 en 14 December werk ik trouwens zowel de vrijdag als de zaterdag en er zijn nog kaarten. Leuk als je even wat ruigers wil dan al die kleffe kerstfilms en knusse kerstliedjes.

Charmony

Ik zet ’em toch maar hierbij. Want Charmony was favoriet en daar kan jij als lezer nog één keer ‘iets mee’. Je kan namelijk nog een keer naar ons komen luisteren, tijdens een afscheidsconcert. Want, Charmony stopt.

Op Social Media schreef ik er het volgende over:

“Afgelopen weken schreef ik op mijn blog een terugblik op 10 jaar een eigen bedrijf. Charmony werd daarin vaak genoemd, want we waren maar liefst 8 jaar samen.

Toch hebben we besloten dat we uit elkaar gaan. Op zondagavond 22 December nemen we ‘officieel’ afscheid van Charmony. Dat doen we uiteraard zingend en nog een keer volledig opgedoft. Je kan erbij zijn, de locatie wordt binnenkort definitief gemaakt.

Ik ben supertrots op ‘mijn meiden’. Dat we het avontuur jaren terug zijn aangegaan, maar ook dat we het nu los kunnen laten. Want, ‘waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur weer open’.

Nu is er meer tijd om met Marinke de slappe lach te hebben, Jane the Virgin te kijken met Wieke en met Agnes naar het kattencafé te gaan. Niet meer met dat vervloekte retro haar en die roodgelakte nagels. Maar gewoon lekker in onze spijkerbroek.”

Ontdekkingen

Hoe ik mijn Philips Hue Systeem weer liet samenwerken met de Ikea Trådfri-lampen

Dit was mijn favoriete ontdekking waar een enorme catastrofe aan vooraf ging.

Op een dag vond ik dat mijn gekleurde-lampen-systeem niet snel genoeg reageerde op mijn Google-Home-systeem. (Ja, het stikt van de systemen hier in huis.) Ik frummelde wat aan de instellingen en ineens werkte de helft van mijn lampen niet meer. De Ikea Trådfri-helft.

Na urenlange sessies met snelcodes waarbij je de lamp 6x uit en aan moest zettten, rituelen met wierook en het insmeren van de lampen met glitterend eenhoornbloed gaf ik het op.

(Ok. Dat is overdreven. Maar ik heb wel écht alles geprobeerd.)

Met een gebroken hart ging ik naar de Ikea, waar een Goede Fee (vermomd als een vriendelijke, gepensioneerde Brabantse Ikea-klant die met haar man ook zo’n hip lampen-syteem wilde) me hoorde praten met een Ikea-medewerker. Ze sprak de Magische Woorden:

“Ik zag op een YouTube filmpje dat je de Hue-Bridge dan moet resetten. Gewoon even de stekker uit het stopcontact halen en weer terugstoppen.”

Het werkte. Het is geweldig. Inmiddels functioneert het gehele systeem weer en gaan al mijn lampen weer vrolijk op hun rood-met-groene-kerst-instelling als ik binnen 100 meter van mijn huis ben. Geweldig.

Het-Muizenhuis-Amsterdam-November-2019
‘Het Muizenhuis’
Het Muizenhuis

Op een bewolkte vrijdag liep ik met mijn date door Amsterdam. Het was bijzonder leeg voor Amsterdam en ik was er eigenlijk ook niet extreem van onder de indruk allemaal.

Tot we opeens op de hoek van de straat de winkel/werkplaats van het Muizenhuis zagen. Het Muizenhuis kende ik van een artikel in de Flow, waarin werd verteld over Karina Schaapman, die een kinderboek maakte waarin geen illustraties maar foto’s van scene’s uit haar zelfgemaakte ‘Muizenhuis’ werden gebruikt.

Ben je in Amsterdam, ga dan zeker even op bezoek. Ik kan niet omschrijven hoe enorm ontroerend en vertederend het is om te zien hoe de muizen én de huizen tot in detail zijn gemaakt. Prachtig.

Het Muizenhuis is te vinden op de Eerste Tuindwarsstraat 1hs – Amsterdam

Wat me verder bij is gebleven van November 2019

‘De Zingende Zeemeerminnen’

✦ De voorstelling ‘Vrij als een Vis’, waarin ik eindelijk met een ‘Martin-Morero-accent’, de rol van ‘Kapitein Joost Iglo’ kon spelen. ✦ Lekker met meiden eten in de Foodhall en om de beurt onze beauty-routine vertellen. (Zo van: “Nou, ik begin altijd met de scrub van merk X, en daarna gebruik ik het serum van merk Y.” Heel meisjesachtig allemaal.) ✦ De workshop die ik volgde waar ik het idee had dat ik ’em zelf had kunnen geven en ik dat leuk voor m’n zelfvertrouwen vond maar vooral ook zonde van mijn tijd en geld. ✦ Ik kocht een museumjaarkaart en vertelde openhartig tegen de vrouw achter de balie hoe volwassen dat voelde. ✦ Dat mijn moeder me zei dat ik misschien weer eens wat rustiger aan moet doen en ze daar eigenlijk wel gelijk in had. ✦ Dat een muzikant me mailde om te laten weten dat ‘ie m’n privacy-verklaring zo leuk vond. ✦ Dat ik flink wat nachtmerries had en besloot te onderzoeken hoe dat zit met lucide dromen. (Kom ik nog op terug.) ✦

En er was meer…

Voor www.zanglesinbreda.nl schreef ik de antwoorden op veelgestelde vragen als ‘waarom is zangles zo duur?’ ✦ Ik werd lid van de sportschool! ✦ Een onverwacht snelle ontmoeting met ouders. ✦ Ik besloot mijn Spaanse les geen vervolg te geven omdat er zoveel leuke andere dingen zijn die mijn aandacht trekken. ✦ Mijn zusje trouwde, het was een geweldige dag en s’avonds werd er gedanst met ‘lightsabers’. ✦ De avond voor de bruiloft dronk ik ‘nepbier’ met de bruidegom en zijn vrienden en dat was tof. ✦ Ik werd zoenend betrapt door mijn oom en neven. ✦ Mijn bedrijf bestond 10 jaar bestaan en daar schreef ik een hoop blogs over. ✦ De kapper knipte een pony en ik ontdekte dat ik – wanneer ik die niet bewerk met een of andere haartang – ik meer op Bon Jovi lijk dan ik zou willen. ✦ De kerst-cd’s die ik kocht in de Kringloop en waar ik geen genoeg van krijgen. ✦ Het overleg over een eventueel optreden in het kattencafé n.a.v. het ‘ Lied van een Kattenvrouwtje’ , wat resulteerde in het besluit om het niet te doen omdat ik toch eigenlijk niet als een soort Phoebe door het leven wil gaan. ✦

Dit is toch niet echt perse mijn toekomstdroom.

Volgende maand…

Of nouja, deze maand is het December. Dat is niet tof, omdat ik – en velen met mij – niet echt gelukkig worden van koud en nat weer en donkere dagen.

Maarrrr, gelukkig zijn er, als je een beetje je best doet, veel mogelijkheden om er wat leuks van te maken. Kerstmarkten, lekker eten, geurkaarsen, gezellige films (ik raad ‘The Knight Before Christmas’ af), adventskalenders…

En als je van wandelen houdt, kan je ook meedoen aan de kerstwandeling van Breda Wandelt. Extra leuk als je dat op dinsdag de 17e doet, want dan zing ik naderhand mooie kerstliedjes, begeleid door ‘mijn nieuwe aanwinst’, gitarist Demi Poortman!

Geen budget voor leuke dingen? Op Instagram volg je mijn gratis ‘Kroepoek-Adventskalender’ en word je elke ochtend wakker met een foto van Kroepoek, inclusief een kerstliedje. Ik wens je een hele fijne maand toe!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Saskia
19 december 2019 10:50

Leuke ontdekkingen! Die thee klinkt goed 🙂

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

2
0
Ga naar de reacties!x