Favorieten & Ontdekkingen | Augustus 2016

Ik had een jaar geleden al een blog over leuke dingen, en zoiets wilde ik nog eens doen. Een lijstje maken met al mijn inzichten, ontdekkingen en favorieten van de maand. Komtie:

Refrein schrijf je met maar één ‘F’!

Kwam ik een jaar geleden achter, terwijl ik toen toch al 5 jaar m’n Conservatorium diploma aan de muur had hangen.

Ook als je lang genoeg bent kan je in een attractie uit de achtbaan gezet worden!

Ik was vorige week in Walibi. Na 1,5 uur in de rij te hebben gestaan (waaronder enkele minuten tijdens de mededeling “Techinsche storing”) kon ik in de ‘Lost Gravity’ die overigens helemaal te gek was.
Helaas was dat niet voor iedereen weggelegd; tijdens het wachten wees iemand mij op een dame die in de attractie klom; “Zo, die houdt bijna 1,5 plaats bezet!”. Niet aardig, maar wel een beetje waar, deze dame was aan de zware kant. Dat zagen de medewerkers van het park ook, en ze probeerden met twee personen de beveilingsbeugel aan te duwen. Zonder succes, het paste niet, en dus mocht de dame -zonder een ritje te hebben gemaakt- de attractie verlaten. NA 1,5 UUR IN DE RIJ TE HEBBEN GESTAAN!
Echt waar, Walibi, doe er wat aan. Een grote weegschaal bij de ingang is misschien wat pijnlijk, maar pijnlijker dan bovenstaande kan het niet echt worden.

Als je een tijdschrift leest, hoef  je niet bij het begin te beginnen. Je kan zelfs dingen over slaan en je hebt dan geen enkele reden om je schuldig te voelen!

Klinkt logisch toch?! Maar ik had altijd de neiging om alles te lezen, en het voelde ‘onaf’ als ik iets oversloeg. Slaat nergens op en dus heb ik een artikel over de deeltjesversneller mooi overgeslagen!

Een cheetah is hetzelfde als een jachtluipaard!

En de naam panter wordt gebruikt voor zwarte luipaarden en zwarte jaguars.

De stem van de Barron in ‘de Barron’ (attractie in de Efteling) werd ingesproken door de Barron van Bassie en Adriaan!

En hij was ook de stem van Gargamel in de smurfen én de stem van Zazoo in de Leeuwenkoning. Dit weet ik al een jaar, maar moest er aan denken omdat ik het daarnet over Walibi had. En vind het zo’n leuk detail.

De primaire kleuren zijn niet persé rood, geel en blauw!

Hier heb ik €25,- om gewed, want ik wist het zeker. Het kwam ter sprake tijdens het kijken van een filmpje van Bob Ross (Schilder met uitspraken als: “We don’t make mistakes, just happy little accidents!”). Het klopt wel, maar dat is een systeem vanuit het schilderen. Bij het zogenaamde ‘additieve systeem’, waarbij licht wordt gemengd zoals op een beeldscherm of in het theater, zijn de basiskleuren rood, groen en blauw!

Met een HDMI-kabel kan je je Macbook op je TV aansluiten, en op die manier films kijken die niet op Netflix staan!

Natuurlijk is het illegaal om films te kijken via Popcorn Time, Stremio of weet ik veel wat voor sites. Logisch dat het streamen daarvan ook niet wordt ondersteund door Apple TV. Maar stél dat je toch graag films kijkt via deze programma’s, kan je ze via zo’n adapter ook op je tv bekijken. Mega-handig.

Bob Ross.

Noemde ik misschien al eerder bij mijn Guilty Pleasures, maar verdient nog wat extra aandacht. Wat een heerlijke vent. Heel ontspannen om naar te luisteren en te kijken, hij geeft je het idee dat alles goed is, en kan in een half uur een schilderij maken, en je de illusie geven dat jij het ook kan. Ik liet eens een filmpje aan een vriendin zien bij een bushalte, en een voorbijganger herkende het meteen en maakte een praatje met ons. Ja, ik vind dat Bob zorgt voor verbondenheid, zachtheid, vriendelijkheid. Heerlijk.

Nou, hopelijk heb ik een waardevolle bijdrage geleverd aan jullie dag!

Liefs,

Anne

Over de schrijfster…

Dit stuk schreef ik: Anne Ermens. Bloggen doe ik naast mijn ‘normale werk’. Of nou ja, normaal… ik vind mijn werk als zangeres, actrice en docent nog elke dag bijzonder.

Wil je wat muziek van me horen, een (online óf offline) zangles volgen, of gewoon meer over me weten, kijk dan zeker even verder op deze website.

Op de hoogte blijven kan ook, via mijn gratis nieuwsbrief met exclusieve tips en acties, die ik zo’n 10x per jaar verstuur, of via de social media iconen in de menubalk!

Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Anne in paasjurk, Week 15, April 2020
Een foto, omdat je vast wil weten hoe de schrijfster van deze blog eruit ziet.
Zoek op mijn blog:
Op deze blogs ben ik best een beetje trots:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Zoek op maand
Random advertentie:
Recente Blogs:
0
Laat gerust een reactie achter, leuk!x
()
x
75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.