Klik op een afbeelding om ’em groter te maken.

Ebook 'Online Muziekles geven binnen 24 Uur'

Dit is hét boek voor jou

Film is het beste medium’, zegt men. En dus waagde ik me eraan zelf deze advertentie in elkaar te flansen. Niet verkeerd voor een beginner, toch?!

Geef je muziekles en vind je het tijd om te stap naar het online lesgeven te gaan maken?

Overwoog je, toen je door het coronavirus ineens online les moest geven, spontaan een carriere-switch, omdat je niet wist waar je moest beginnen?

Word je overspoeld door al die enorme hoeveelheden filmpjes over online lesgeven, die vaak minsten 50 minuten duren, in het engels én ook nog eens heel saai zijn?

Geef je al online les, maar ‘kloot je maar wat aan’ en heb je geen zin om uren te besteden aan het googlen naar informatie?

Dan is dit hét boek voor jou!

Goed om te weten

Het ebook is voornamelijk gericht op docenten die individuele les geven in zang of een instrument. Wél staat er een stuk in over het geven van groepslessen.

Het ebook bestaat uit 32 pagina's. Geen langdradig geklets dus over 'hoe latency werkt', maar gewoon praktische tips.

Je bent ongeveer 1,5 uur met het lezen. Daarna ben je op de hoogte van alles wat je moet weten en kan je je eerste online muziekles geven.

Wanneer je bestelt, ontvang je ook de updates van het boek die eventueel in de toekomst komen. Je blijft daarvan per mail op de hoogte.

Waarom ik het schreef

Toen ik besloot online muziekles – in mijn geval zangles – te gaan geven, was ik niet meteen enthousiast. 

Niemand in mijn omgeving wist precies wat de beste manier was om het aan te pakken, heel veel informatie op internet was langdradig, te technisch en in het Engels én als ik googlede had ik zo 26 tabbladen open staan. De voorbereidingen om goede online lessen te kunnen gaan geven waren dodelijk vermoeiend, saai en er leek geen einde aan te komen. Blegh.

Ik irriteerde me aan mijn eigen weerstand: in dit tempo zou ik er over drie jaar nóg niet klaar voor zijn. Tot ik bedacht:

Ik ben vast niet de enige met dit probleem. Wat nu als ik me compleet onderdompel in het online lesgeven en er binnen afzienbare tijd een ebook over schrijf, zodat anderen gebruik kunnen maken van mijn kennis en ervaring?!

En zo geschiedde.

Met mijn ebook ‘Online Muziekles geven binnen 24 Uur’ ben ik van plan je een hoop tijd, geld en gedoe te besparen en je er veel inspiratie en praktische tips voor terug te geven. Zodat ook jij binnenkort aan de slag kan!

Anne Ermens 

Wat anderen zeggen:

"Met dit luchtige ebook schept Anne orde in de digitale chaos. Voor muziekdocenten die willen beginnen met digitale lessen geeft het veel houvast.

Zelf was ik hier al mee gestart, maar ondanks dat heeft het boek me op een aantal nieuwe ideeën gebracht. Ik ben bijvoorbeeld gelijk opnieuw gaan stoeien met de instellingen van ZOOM.

Tussen de specifieke informatie over digitaal lesgeven door, geeft Anne ook tips die voor elke vorm van privé-muziekles handig zijn. Met name over hoe een leerling zich het beste kan voorbereiden op een les. Dit ga ik zeker toepassen!"
"Het ebook formuleert met heldere, amicale toon hoe je je muzieklessen kunt omvormen naar een digitale variant. Waar heb je rekening mee te houden, wat is lastig en wat valt mee?

Vooral handig wanneer je nog in de onderzoekende, opstartende fase zit en door alle bomen het bos niet meer ziet. Dit boek biedt je een goede structuur in aanpak."
Waarom online muziekles een goed idee is:

Waarom online muziekles een goed idee is:

  • Je leerlingen besparen een hoop geld en tijd omdat ze niet hoeven te reizen.
  • In tijden van crisis zoals in 2020 met corona, kan je gewoon les blijven geven.
  • Je kan ook mensen die fysiek of mentaal in minder sterke conditie zijn – en daardoor een traditionele les als een te grote uitdaging zien – les geven.
In het ebook:

In het ebook ‘Online Muziekles geven binnen 24 Uur’ lees je onder andere:

  • Over de programma’s die je kan gebruiken voor het geven van de lessen. 
  • Hoe je de vertraging in je verbinding zo veel mogelijk beperkt.
  • Waar je rekening mee moet houden als je les geeft voor de camera.
  • De brief die ik aan mijn leerlingen stuur voordat zij hun eerste online zangles hebben. (Ja, die mag je gewoon kopiëren en plakken voor je eigen leerlingen.)

Wat anderen zeggen:​

“Ik vind het een helder overzicht bieden om een start te maken met online lesgeven. De veelvoorkomende valkuilen staan er in benoemd, zo worden zowel docent als leerling behoed voor het beginners-ongemak.“
"Wat een heerlijk en fijn overzichtelijk ebook. De overgang naar online lessen geven en krijgen wordt echt een stuk makkelijker en leuker!"

Contact

Heb je het boek gelezen en loop je alsnog tegen bepaalde dingen aan tijdens het geven van je online muziekles?

Klik dan op de knop hieronder om een bericht achter: misschien kan ik jouw vraag (en mijn antwoord daarop) gebruiken om het ebook nog completer te maken in een volgende update!

Last Minute

Vanwege ‘verdachte klachten’ hebben een aantal mensen de workshop van zaterdag 10 oktober afgezegd, daardoor zijn er wat extra plekken vrij!