De Ibiza-Truc™ | Hoe ik me binnen 60 minuten een stuk beter voelde

Vanavond is een waardeloze avond. Door omstandigheden voel ik me helemaal niet fijn. ‘Door omstandigheden’ klinkt heftig, maar eigenlijk ging het sporten gewoon superslecht en daardoor werd ik enorm onzeker. Omdat ik steeds meer gespannen werd eindigde ik zelfs hyperventilerend op de WC. En daar schaamde ik me dan ook weer voor. Ik zat duidelijk in de negatieve spiraal waar denk ik ieder mens wel eens mee te maken krijgt.

Inmiddels ben ik thuis en is het tijd voor een plan. Je had misschien al wel gemerkt dat ik er altijd complete evenementen van maak als ik ergens niet blij mee ben en deze situatie is daarop geen uitzondering.

Mijn doel?!

Zorgen dat ik een manier vind waardoor ik me me binnen een uur een stuk beter voel. En hopelijk is dat een manier waar jij als lezer ook wat aan hebt. Om meetbaar te maken laat ik je vooraf en achteraf weten hoe het situatie ervoor staat

Vooraf: de stand van zaken om 19.40

Op de schaal van een tot tien voel ik me een twee. Ik heb geen fysieke pijn, zoals eerder beschreven geen concreet groot probleem maar ben gewoon echt niet blij. Niet blij met mijn negatieve gedachtes, niet blij met de stand van zaken in mijn huis, en niet blij met mijn fysieke toestand (ik stink en zie er stom uit).

Het Plan

Het plan is eigenlijk dat ik nu een plan ga ontwikkelen. Ik heb al ergens een lijstje liggen met dingen die ik kan doen als ik me rot voel en die kan ik mooi eens testen. Terwijl ik dat lijstje onderzoek merk ik dat het zich langzaam maar zeker een bepaalde richting op ontwikkelt en zo bedenk ik de De Ibiza-Truc™.

Mijn Theorie achter De Ibiza-Truc™

Laat ik voorop stellen: ik ben nog nooit op Ibiza geweest. Deze hele truc is dus gebaseerd op mijn eigen vooroordelen en fantasieën over het eiland.

Ik heb namelijk het idee dat mensen daar altijd blij zijn. Dat ze een beetje yoga doen, lekker in de zon zitten met een muziekje op de achtergrond en alles gewoon chill is. En dat is precies het gevoel waar ik behoefte aan heb. Om die reden ga ik een stappenplan maken, waarbij ik elementen van mijn Ibiza-fantasie probeer te ‘importeren’ in mijn huidige situatie.

Hoe De Ibiza-Truc™ werkt:

Optionele extra stap vooraf voor de hardnekkige piekeraars onder ons

Maak je hoofd leeg door alles ‘op papier te pleuren’. Schrijf in je dagboek, maak je planning voor morgen, schrijf al je to-do’s op, wat dan ook. Sta gewoon toe dat die gedachtes er nou eenmaal zijn, en verplaats ze van je hoofd naar een papier. Op die manier kan je er afstand van kan nemen.

Stap 1: Spoel het van je af

En dat bedoel ik letterlijk. Stap onder de douche. Voor een extra Ibiza-vibe neem je Ricky Martin mee. Dat bedoel ik niet letterlijk, ik bedoel zijn muziek. (Hoewel Ricky natuurlijk wel altijd welkom is, ik zag ooit dit filmpje en vond hem echt mega-sympathiek.)

Stap 2: Maak er wat van

Maak wat van jezelf. Haal die oude nagellak eraf, knip je snor bij (of hoe dat ook werkt bij mannen), scheer wat jij zou scheren als je op Ibiza zou zijn en gebruik een geur – zoals deze– die ervoor zorgt dat je zo lekker ruikt dat je de hele tijd je eigen geur op wil snuiven.

Stap 3: Doe alsof je huis een Loungebar is

Stel je voor dat je huis zo’n Ibiza-Loungebar is en je ervoor wil zorgen dat gasten zich ultiem kunnen ontspannen. Daarvoor moet je misschien eerst opruimen, en waarschijnlijk staat je hoofd daar niet naar. In dat geval raad ik je aan ervoor te zorgen dat je dit hele plan uitvoert in de kamer die het minst werk nodig heeft. Schuif desnoods alle spullen op een hoop en hang er een handdoek overheen.

En dan, kaarsjes aan, verwarming open, Café del Mar op en in mijn geval; het creëren van de ultieme stand met mijn Philips Hue Lampen.

Dit zijn mijn lampen in de ‘Ibiza-Stand’. Echt een gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’, in het echt ziet het er namelijk fantastisch uit.

Stap 4: Drink

Voor het echte Ibiza-gevoel zou je misschien een cocktail moeten drinken, maar eerlijk gezegd wil ik het niemand aanmoedigen alcohol te drinken om zich beter te voelen. Mijn aanrader is gewoon thee. Want als je thee drinkt is het alsof er iets armen om je heen slaat. Maar dan van binnenuit.

Stap 5: Voeg extra elementen naar smaak toe

Bedenk wat jij zou doen op vakantie. Zou je eindelijk dat boek gaan lezen? Dat kan ook thuis. Je telefoon uitzetten? Kan ook nu! Yogalessen volgen? YouTube staat er vol mee.

Werkt het?!

Achteraf: de stand van zaken om 20.50

Op de schaal van een tot tien voel ik me na De Ibiza-Truc™ inmiddels een zeven in plaats van een twee. (Dat is jammer, want als ik me een tien had gevoeld had ik deze blog als titel kunnen geven ‘Hoe ik me in 60 minuten een compleet ander mens voelde!’ en was-ie vast viral gegaan.)

Maar. Een zeven is alsnog een verbetering. Een verbetering van 250%. Dus we kunnen denk ik wel concluderen dat het werkt!

Ik ben benieuwd wat je van de truc vindt, en wat jij doet als je niet lekker in je vel zit. Laat het gerust weten in een reactie, dan hebben mijn andere lezers er misschien ook iets aan!

Liefs,

Anne

P.S. Moet je ook de hele tijd huilen en kan je omgeving daar niet mee omgaan? Dan heb ik nóg een blog voor je met tips!

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anne ErmensJulieChris Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Chris

Leuke blog! Herkenbaar ook. Ik ga ook zeker douchen, leuke Netflixseries kijken en vooral enorme plannen maken over wat ik wil met mijn leven.

Julie

Wat een slimme truc! Ik snap zeker hoe deze dingen je kunnen helpen om je beter te voelen! 🙂

Anne-Ermens-Januari-2020
Dit ben ik. Anne, de schrijfster van deze blog!
Zoek op mijn blog:
Ik lees nu:

Ik maak op deze website af en toe gebruik van affiliate links zoals hierboven. Je leest er hier meer over.

Recente Blogs:
Leuke Lijstjes
Archief