Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
De Ibiza-Truc™, Zonsondergang, Palmboom, Photo by de Jesus Benitez on Unsplash

De Ibiza-Truc™ | Hoe ik me binnen 60 minuten een stuk beter voelde

Author picture

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Vanavond is een waardeloze avond. Door omstandigheden voel ik me helemaal niet fijn. ‘Door omstandigheden’ klinkt heftig, maar eigenlijk ging het sporten gewoon superslecht en daardoor werd ik enorm onzeker.

Sterker nog, de spanning door de onzekerheid werd zo hoog, dat ik zelfs hyperventilerend op de WC eindigde. En daar schaamde ik me dan ook weer voor. Ik zat duidelijk in zo’n negatieve spiraal waar ieder mens wel eens mee te maken krijgt. (Of ben ik de enige?)

Inmiddels ben ik thuis en is het tijd voor een plan. Je had misschien al wel gemerkt dat ik er altijd complete evenementen van maak als ik ergens niet blij mee ben en deze situatie is daarop geen uitzondering.

Mijn doel?!

Zorgen dat ik een manier vind waardoor ik me me binnen 60 minuten een stuk beter voel. En hopelijk is dat een manier waar jij als lezer ook wat aan hebt. Om het meetbaar te maken laat ik je vooraf en achteraf weten hoe de situatie ervoor staat.

Vooraf: de stand van zaken om 19.40

Op de schaal van 1 tot 10 voel ik me een twee. Ik heb geen fysieke pijn, zoals eerder beschreven, geen concreet groot probleem maar ik ben gewoon echt niet blij. Niet blij met mijn negatieve gedachtes, niet blij met de stand van zaken in mijn huis, en niet blij met mijn fysieke toestand (ik ruik muf en zie er stom uit, vind ik).

Het Plan

Het plan is eigenlijk dat ik nu een plan ga ontwikkelen. Ik heb al ergens een lijstje liggen met dingen die ik kan doen als ik me rot voel en die kan ik mooi eens testen. Terwijl ik dat lijstje onderzoek merk ik dat het zich langzaam maar zeker een bepaalde richting op ontwikkelt en zo ontstaat wat ik vanaf nu ga noemen: ‘De Ibiza-Truc™’.

Mijn Theorie achter De Ibiza-Truc™

Laat ik voorop stellen: ik ben nog nooit op Ibiza geweest. Deze hele truc is dus gebaseerd op mijn eigen vooroordelen en fantasieën over het eiland.

Ik heb namelijk het idee dat mensen daar altijd blij zijn. Dat ze een beetje yoga doen, lekker in de zon zitten met een muziekje op de achtergrond en alles daar gewoon chill is. En dat is precies het gevoel waar ik behoefte aan heb.

Om die reden ga ik een stappenplan maken, waarbij ik elementen van mijn Ibiza-fantasie probeer te ‘importeren’ in mijn huidige situatie.

Hoe De Ibiza-Truc™ werkt:

Optionele extra stap vooraf voor de hardnekkige piekeraars onder ons: schrijf!

Maak je hoofd leeg door alles ‘op papier te pleuren’. Schrijf in je dagboek, maak je planning voor morgen, schrijf al je to-do’s op, wat dan ook. Sta gewoon toe dat die gedachtes er nou eenmaal zijn en verplaats ze van je hoofd naar een papier. Op die manier kan je er afstand van kan nemen.

Stap 1: Spoel het van je af

En dat bedoel ik letterlijk. Stap onder de douche. Voor een extra Ibiza-vibe neem je Ricky Martin mee. Dat bedoel ik niet letterlijk, ik bedoel zijn muziek. (Hoewel Ricky natuurlijk wel altijd welkom is, ik zag ooit dit filmpje en vond hem echt mega-sympathiek.)

Stap 2: Maak er wat van

Maak wat van jezelf. Haal die oude nagellak eraf, knip je snor bij (of hoe dat ook werkt bij mannen), scheer wat jij zou scheren als je op Ibiza zou zijn en gebruik een geur – zoals deze– die ervoor zorgt dat je zo lekker ruikt dat je de hele tijd je eigen geur op wil snuiven.

Stap 3: Doe alsof je huis een Loungebar is

Stel je voor dat je huis zo’n Ibiza-Loungebar is en je ervoor wil zorgen dat gasten zich ultiem kunnen ontspannen. Daarvoor moet je misschien eerst opruimen, en waarschijnlijk staat je hoofd daar niet naar. In dat geval raad ik je aan ervoor te zorgen dat je dit hele plan uitvoert in de kamer die het minst werk nodig heeft. Schuif desnoods alle spullen op een hoop en hang er een handdoek overheen.

En dan: kaarsjes aan, verwarming open, Café del Mar op en in mijn geval; het creëren van de ultieme stand met mijn Philips Hue Lampen.

Dit zijn mijn lampen in de ‘Ibiza-Stand’. Echt een gevalletje ‘je had erbij moeten zijn’: in het echt ziet het er namelijk fantastisch uit.

Stap 4: Drink

Voor het echte Ibiza-gevoel zou je misschien een cocktail moeten drinken, maar eerlijk gezegd wil ik het niemand aanmoedigen alcohol te drinken om zich beter te voelen. Mijn aanrader is gewoon thee. Want als je thee drinkt is het alsof er iets armen om je heen slaat. Maar dan van binnenuit.

Stap 5: Voeg extra elementen naar smaak toe

Bedenk wat jij zou doen op vakantie. Zou je eindelijk dat boek gaan lezen? Dat kan ook thuis. Je telefoon uitzetten? Kan ook nu! Yogalessen volgen? YouTube staat er vol mee.

Werkt het?!

Achteraf: de stand van zaken om 20.50

Op de schaal van een tot tien voel ik me na De Ibiza-Truc™ inmiddels een zeven in plaats van een twee. (Dat is jammer, want als ik me een tien had gevoeld had ik deze blog als titel kunnen geven ‘Hoe ik me in 60 minuten een compleet ander mens voelde’ en dan was-ie vast viral gegaan.)

Maar. Een zeven is alsnog een verbetering. Een verbetering van 250%. Dus we kunnen denk ik wel concluderen dat het werkt!

Ik ben benieuwd wat je van de Ibiza-Truc™ vindt en wat jij doet als je niet lekker in je vel zit. Laat het gerust weten in een reactie, dan hebben mijn andere lezers er misschien ook iets aan!

Liefs,

Anne

P.S. Moet je ook de hele tijd huilen en kan je omgeving daar niet mee omgaan? Dan heb ik nóg een blog voor je met tips!

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 120 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn verhalen, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes over mijn – meestal – bruisende bestaan? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Chris
Chris
20 maart 2019 13:24

Leuke blog! Herkenbaar ook. Ik ga ook zeker douchen, leuke Netflixseries kijken en vooral enorme plannen maken over wat ik wil met mijn leven.

Julie
21 maart 2019 15:42

Wat een slimme truc! Ik snap zeker hoe deze dingen je kunnen helpen om je beter te voelen! 🙂

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

4
0
Ga naar de reacties!x