Mijn Favorieten

Omdat er steeds vaker gevraagd wordt welke mensen/spullen/diensten ik aanraad, heb ik al mijn favorieten verzameld op deze pagina.

*Disclaimer: ik krijg natuurlijk niet betaald om deze ‘dingen’ te noemen. Wél ontvang ik in sommige gevallen een klein beetje commissie. Dat houdt in: als jij bijvoorbeeld een van mijn lievelingsboeken koopt, krijg ik een klein percentage van het bedrag van jouw aankoop. Daar betaal jij natuurlijk nooit iets extra’s voor! Op die manier slaan we drie vliegen in een klap: jij krijgt goede ‘dingen’ aangeraden, ik verdien -soms – een beetje extra en mensen of bedrijven waar ik blij mee ben, krijgen meer klanten.

Favorieten in de categorie 'Algemeen'

Gaby Blaazer de ventilator
Deze Ventilator

Ze wordt hier liefdevol’Gaby Blazer’ genoemd (snap je ‘m, blaaser/blazer?) en ik ben er helemaal happy mee omdat ze gewoon beter is dan al haar voorgangers.

Dat komt omdat er een afstandsbediening bij zit, ze gewoon goed blaast, maar vooral: omdat ze weinig herrie maakt. 

 

Goodiebox-Favorieten-Juli
De Goodiebox

Elke maand een pakket met beautyproducten, ter waarde van minimaal €65,- voor maar €19,95. Ik kwijl ervan.

Het is een dikke vette marketingtruc natuurlijk. “Die €19,95 geef je dan toch liever uit aan spullen die je zelf kiest?” zegt mijn vriendin L. erover. Toch ben ik elke keer opnieuw blij met zo’n doos vol luxe verrassingen.

Favorieten, Blog, Airpods, Photo by Howard Bouchevereau on Unsplash
Airpods

Ja, ik ben een behoorlijke Apple-fangirl. Die oordopjes zijn een flinke investering, maar werken als een wolkje. Ik bel er veilig mee terwijl ik fiets, hoef nooit meer oordopjes uit de knoop te halen en laat Siri smsjes sturen terwijl ik auto rij. Perfect.

(Je moet alleen accepteren dat je eruit ziet als Shrek. Maar verder. Perfect.)

Robotstofzuiger, Week 27/ Kwartaalcijfers en het Beste Cadeau Ooit
Robotstofzuiger

In 2020 verraste mijn vriend me met het beste cadeau ooit: een robotstofzuiger. Terwijl ik boodschappen doe, kan ik ‘m gewoon aanzetten via mijn telefoon zodat bij thuiskomt de boel helemaal schoon is.

Perfect en hij werkt óók nog eens verrukkelijk samen met mijn Google Home.

Zonsopgang Breda, Week 15, April 2020
Breda

Een klein vakje op deze pagina is niet genoeg om de liefde aan mijn stad te verklaren. In de toekomst link ik hieronder naar een nieuwe pagina, die ik nog wil gaan maken. Daarin zal ik dan mijn favoriete plekken met je delen. 

(Oké, tip van de sluier: ‘Baai’, kattencafé ‘Familie Snorhaar’ en ‘Puick’, staan er sowieso tussen.)

Bloemen, Vaas, Korting Bloomon, Code, Actie
Bloemen

Ik hou van bloemen en verrassingen. Als de zaken goed gaan, bestel ik wel eens een bos bij Bloomon, die bezorgen namelijk prachtige bossen bij je thuis, die op wonderbaarlijke wijze wekenlang mooi blijven. 

Als je bestelt met de code ‘anneermens’ krijg jij een extra vaas bij je bestelling.

Kayut Yoga Live Stream, Week 12
Hannah

Eens in de zoveel tijd rij ik van Breda naar Arnhem voor een Shiatsubehandeling bij een van de fijnste vrouwen die ik ken: Hannah.

Shiatsu klinkt zweverig en ik kan ook niet goed uitleggen wat het is, maar het doet me wel goed. (Goed verhaal, Anne)

Naast Shiatsu geeft Hannah trouwens ook allerlei soorten yoga, die je ook online kan volgen.

Google Home, Favorieten, Photo by Charles Deluvio on Unsplash
Google Home

Het lijkt op een kiezelsteen, maar het is een soort compacte Personal Assistent. 

Ik gebruik ‘m voor alles: ik roep vanaf de wc dat-ie wcpapier op de boodschappenlijst moet zetten, vraag het weerbericht op vanuit bed en laat ‘hem’ de stofzuiger, lampen, tv en muziek bedienen. Geweldig is het en het kost ook geen drol.

Boek Focus
'Focus'

Ik heb ad(h)d en het feit dat ik dit hele boek over focus binnen een week uit had gelezen, zegt wat over hoe goed het geschreven is.

Echt mijn favoriet onder de ‘zelfhulpachtige boeken’, omdat het lekker nuchter en praktisch geschreven is en ik na het lezen écht wat handvatten had om slimmer te kunnen werken.

Favorieten in de categorie 'Zingen, Acteren en Lesgeven'

Anne Ermens (Zangeres, Ukelele)
Ukelele

Na een soort frustrerende knipperlicht-relatie te hebben gehad met de gitaar, breng ik inmiddels veel tijd door met zijn kleine broertje ‘de ukelele’. Die veel makkelijker in de omgang, lichter, schattiger… Kortom: het gaat goed tussen ons.

(Inmiddels heb ik ook deze ukelele, die kan ik aansluiten op een versterker tijdens optredens.)

Proefles, Zangles in Breda, Microfoon, Photo by Matt Botsford on Unsplash
Logopedie

Ik wil mijn stembandjes en het hele gebied daar omheen graag goed onderhouden, daarom bezoek ik eens in de zoveel tijd een logopedist. Een beetje zoals een voetballer naar de sportfysio gaat!

Denk je: dat wil ik ook?! Zoek dan een logopedist die echt gespecialiseerd is in stem!

Zangles in Breda, Anne Ermens, Vocal Coach:Zangdocent
iPad

Zonder iPad zou mijn hele carrière instorten. Het grootste voordeel? Ik hoef nooit meer mijn papieren bladmuziek op de goede volgorde te leggen en heb alle liedjes binnen handbereik.

(Als je nieuwsgierig bent naar welke apps ik gebruik, check dan even deze blog!)

Anne, Week 13, Maart 2020
Rituals Voetcreme

Na elke werkdag in de gevangenis, heb ik zogenaamde ‘Prison-Escape-voeten’. Dat is een bekende term onder alle acteurs en geeft de hartverscheurende situatie aan waarbij je eigenlijk nog amper kan lopen. (We maken zo’n 12 uur op een dag.)

Deze crème verlicht de boel een beetje. Absoluut geen wondermiddel, maar wel heel lekker.

Anne Ermens, Zangeres, Zangdocent, Vocal Coach, Zangeres in Charmony
Stoomreiniger

Strijken op locatie van een optreden is echt een drama. Een strijkijzer is groot en loei-zwaar en het meenemen van een complete strijkplank vind ik ook nogal heftig.

Daarom ben ik blij met mijn ‘handstomer’. Kleding even ophangen, dit apparaat eroverheen en alle is binnen 3 minuten kreukelvrij. Top.

Op-plakbaar-Whiteboard.-Favorieten-September-en-Oktober-2019
Plakbare Whiteboarden

Wat een uitvinding is dit. Een whiteboard zonder dat je hoeft te boren en het is ook nog eens makkelijker mee te nemen.

Als ik een workshop geef, sjouw ik me toch al een ongeluk met de elektrische piano, dus ik ben gruwelijk blij dat ik niet ook nog eens van die enorme gevaartes van whiteboarden in mijn auto hoef te proppen.

Favorieten, Lax Box bestellen
Lax Vox

Dat klinkt sjiek he?! Het betekent eigenlijk gewoon: bellen blazen met een siliconen rietje zodat je stembanden kunnen ontspannen.

Het werkt als een trein en dus probeer ik het dagelijks (vergeet het vaker dan ik zou willen toegeven) te doen.

Optreden Breda, Week 29/ Trophy Wifes en Dinosaurussen
Ukekele-les

Die man naast me op de foto is niet alleen de gitarist met wie ik graag werk, hij geeft me ook hele goede ukelele-lessen. (Wat een woord he?!)

Hij heet Demi, is streng maar rechtvaardig, maakt goede grappen en weet heel goed in te schatten wat er nodig is om je flinke sprongen in je muzikale ontwikkeling te laten maken.

 

Favorieten, Boek leren zingen
Dit boek over zingen

Hoewel ik dingen soms anders benoem of uitleg, vind ik dit boek een waardevolle toevoeging op mijn lessen, ik leen ‘m ook graag aan leerlingen uit.

Het leest lekker weg en staat vol met duidelijke informatie over niet alleen dingen als ademhaling, maar bijvoorbeeld ook microfoontechniek.

Favorieten in de categorie 'Ondernemen'

Celine Charlotte van 't Wout
Celine Charlotte

Ken je dat? Dat je iets of iemand zo bijzonder vind, dat je het bijna geheim wil houden?

Dat had ik met Celine Charlotte van ‘t Wout. Wat ben ik blij dat ik iemand gevonden heb die me laat zien dat zakelijk succesvol zijn prima samen kan gaan met gevoelig en authentiek zijn. Dat het prima is om te experimenteren met je aanbod en dat geld verdienen helemaal niet iets ‘slechts’ is.

Charlotte is een van mijn favorieten op Instagram en geeft daarnaast online cursussen.

Social Workshop Zang
Canva

Omdat ik (nog) niet zoveel omzet heb dat ik designers kan inhuren voor het maken van drukwerk, doe ik vrijwel alles zelf als het gaat om het design van…nouja, vrijwel alles dus.

Ik maak gebruik van Canva, een programma dat je gewoon vanaf je browser of telefoon kan gebruiken. Werkt makkelijk en is prima te betalen.

Betaal je zangles met een diner, Foto
Statieven

De foto hierboven van mijn ludieke actie, mijn ziljoenen Instagram stories, YouTubefilmpjes… Zonder een statief voor mijn telefoon ben ik nergens.

Inmiddels heb ik er eentje thuis, eentje in mijn lesruimte én een kleine voor in mijn tas. Want je weet nooit wanneer je inspiratie hebt!

Geld, Money, Euro, Korting Moneybird, Code, Actie, Kortingen
Administratie Software

Na jaren ploeteren met excel ben ik godzijdank overgestapt op het handige online administratieprogramma Moneybird. Werkt als een trein, in een paar uur per maand heb ik mijn administratie bijgewerkt.

Moneybird werkt daarnaast ook nog eens lekker samen met de ‘webshop-constructie’ voor mijn zanglessen, waardoor klanten automatisch hun factuur ontvangen. Perfect!

Lenneke Manschot, tekstschrijver Gelderland
Lenneke van Freelennse

Ik wil eigenlijk altijd alles zelf doen, maar god, wat ben ik blij dat ik tekstschrijver Lenneke in 2020 mee naar mijn websites heb laten kijken tijdens een zogenoemd ‘Copy Koffie’.

Dankzij haar goede adviezen en scherpe inzichten zijn mijn websites nu duidelijker, logischer en ‘meer Anne’ dan ooit en daar ben ik heel blij mee. 

Anne-Ermens-Januari-2020
Elementor

Alle sites die ik maak – waaronder deze – maak ik met WordPress in combinatie met het Elementor Theme.

De gratis versie biedt al veel mogelijkheden, maar met het betaalde theme is vrijwel alles mogelijk. Ik denk denk niet dat ik ooit nog overstap.

75%

Mijn website is nog nét niet zoals ik ’em hebben wil en ik wil het je graag laten weten als-ie af is!

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief (maximaal 10x per jaar) blijf je op de hoogte: ik stuur je niet alleen de laatste nieuwtjes over mij, maar ook tips waar jij zelf wat aan hebt.