De Crisis van 2019

Het klinkt bijna als een hoofdstuk uit een geschiedenisboek. ‘De crisis van 2019’. Alsof de hele samenleving ten onder ging. Maar nee, zo erg is het gelukkig niet.

Als je geen zin hebt om te lezen kan je ook even deze video bekijken.
Het gaat over mijn crisis

De zomer van 2019 was een heftige tijd. Het ging niet echt goed met mij. Of eerder, andersom, het ging echt niet goed met mij.

Daar schreef ik over.

Het waren warrige blogs, waarin soms op theatrale wijze duidelijk werd dat ik niet bepaald stralend in het leven stond. Maar ik wilde schrijven. Omdat ik mezelf wilde dwingen er bewust mee om te gaan en vooral: om het op te lossen.

Maar nog meer dan dat, omdat ik ergens hoopte dat ik de verhalen op een dag kon delen. Zodat anderen er iets aan zouden kunnen hebben. Zodat mensen weten dat het beter wordt, ook als ze denken dat ze nooit meer vrolijk worden. En zodat mensen weten dat ze niet de enigen zijn die spontaan instorten als er een weg is afgezet, gewoon omdat het de zoveelste tegenslag is die ze er niet meer bij kunnen hebben.

Even een advertentie tussendoor.

Waarom nu pas

Ik ben overal en altijd een voorstander van eerlijk zijn. Offline en online. Tegelijkertijd ben ik me ervan bewust dat iedereen alles kan lezen. En eigenlijk vind ik dat geen probleem, tenzij ik denk dat het mijn werk in gevaar kan brengen.

En daar was ik bang voor. Ik was net gestart met mijn lespraktijk in Breda en, hoewel ik een mooie disclaimer schreef over mijn blogs, was ik toch bang. Dat mensen een verkeerd beeld van me zouden krijgen, zouden denken dat ik in mijn werk niet goed zou functioneren omdat ik persoonlijk in de knoop zaten. Ik was bang voor de kans dat mensen daardoor liever niet met me zouden werken.

Gelukkig kan ik nu zeggen: het gaat goed.

Ik ben behoorlijk uit de knoop. En ik ben er dus hartstikke klaar voor om het wachtwoord van al die beveiligde blogs te halen. Ik heb geen zin meer dat te verstoppen. Er wordt al zoveel verstopt en de wereld wordt daat alleen maar ingewikkelder van.

En dus zie je daarom hieronder een overzicht van alle blogs in de categorie: ‘De Crisis van 2019’. Als je op de link klinkt, opent die automatisch in een nieuw venster. Op die manier kan je alles in chronologische volgorde lezen, mocht je daar zin in hebben.

Daar gaan we dan

Deel 1, Waarin ik eigenlijk gewoon instort

Deel 2, Waarin ik ongeduldig de eerste stappen naar verbetering zet

Deel 3, Waarin ik elke categorie van het leven even onder de loep neem

Deel 4, Waarin ik in paniek ben en zoek naar een zelfhulpboek

Deel 5, Waarin ik vertel over een inzicht op ‘Mannengebied’

Deel 6, Waarin ik alles eigenlijk gewoon heel erg moeilijk vind

Deel 7, Waarin ik een Trouwjurk koop

Deel 8, Waarin het gaat over Dood willen

Deel 9, Waarin het gaat over Levensvragen

Deel 10, Waarin ik boos ben op Romantiek en Sprookjes

Deel 11, Waarin ik tegen de Goden praat en de crisis afsluit

Goh…

Als ik het zo op een rijtje zie staan dan vind ik dat niet niks. Ik denk dat jullie nu officieel alles van me weten. Het is een bizar idee dat eventuele dates, leerlingen, opdrachtgevers, iedereen eigenlijk, alles van me kan lezen. Maar eigenlijk voel ik me er prima bij. Ik heb niks te verliezen.

Liefs,

Anne

Deel deze post op:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto Anne Ermens 2021

Over de schrijfster…

Dit stuk schreef ik: Anne Ermens. Bloggen doe ik naast mijn ‘normale werk’. Of nou ja, normaal… ik vind mijn werk als zangeres, actrice en docent nog elke dag bijzonder.

Wil je wat muziek van me horen, een (online óf offline) zangles of workshop volgen, of gewoon meer over me weten, klik dan zeker even verder op mijn website. Lees je liever wat andere mensen over me zeggen? Kan gewoon: hier vind je een hoop reviews.

Op de hoogte blijven kan ook, bijvoorbeeld via de gratis ‘1-minuut-mails’ met exclusieve tips en acties, of via de social media iconen onderaan de website!

Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
1 jaar geleden

Je blog, verhalen en alles wat je hebt meegemaakt is onderdeel van jouw. Ik heb ook soms wel bang wat gaan mensen van mij denken.

Foto Anne Ermens 2021
Een foto, zodat je een beetje een beeld hebt van de schrijfster van dit stuk.
MuziekMuziek
Op deze blogs ben ik best een beetje trots:
Zoek op maand
Recente Blogs: