Corona: Wat doen we ermee?

Het is 13 Maart 2020. Vrijdag de 13e.

En de hele wereld is in rep en roer.

Als ik social media open, word ik overspoeld door berichten van bezorgde mensen. Muzikanten, die in paniek zijn omdat ze inkomen mislopen vanwege gecancelde optredens. Kleine ondernemers, die al dagenlang geen klanten in hun winkels hebben gehad.

Mijn nieuwe nichtjes, die afgelopen dinsdag zijn geboren, zijn alleen nog maar door hun vader bezocht. Ze liggen in het ziekenhuis, in Breda, en niemand mag erbij.

Het spelweekend van Prison Escape volgende week is afgeblazen. Morgen beslis ik wat ik doe met de zanglessen en de workshop die ik volgende week zou geven. Allemaal werkzaamheden waar ik me op had verheugd, en daarnaast ook de werkzaamheden die ervoor zorgen dat ik mijn huur kan betalen en Kroepoek kan voorzien van haar o-zo-geliefde brokjes.

Negen maanden na Corona

Over 9 maanden is het December en worden we weer met jaaroverzichten om de oren geslagen. Het kan niet anders dan dat, naast het liefdesleven van Bridget & André, ook Corona hier enorm aanwezig zal zijn.

Er zullen mensen zijn die dan met tranen in hun ogen denken aan de bruiloft die ze hebben moeten verplaatsen. Mensen die met een verbeten gezicht denken aan de studievertraging die ze hebben opgelopen vanwege tentamens die verschoven zijn. En ja, er zullen zelfs gevallen zijn van mensen die zullen denken aan diegenen die zij verloren zijn.

Corona, Wat doen we ermee, Photo by Jake Bradley on Unsplash

Wat doet de rest?

De vraag is. Wat doet de rest?

Ik hoop dat het grootste deel van de mensen terugdenkt aan Corona, alsof het een mogelijkheid was.

Dat jonge gezinnen elkaar stralend aankijken en terugdenken aan die weken waarin ze ineens zoveel tijd hadden om uitgebreid samen te ontbijten, omdat papa en mama thuis moesten werken.

Dat alle mensen die tegen een burn-out aan zaten, opgelucht glimlachen, omdat ze eindelijk wat meer tijd hadden om aan te pakken waar ze mee worstelden.

Ik hoop dat al die acteurs en muzikanten in mijn omgeving, me trots uitnodigen voor hun nieuwe voorstellingen, de voorstellingen die ze al jaren wilden schrijven, maar waar nooit tijd voor was.

Tijd en Geld

Tijd is geld. En dus is geld ook tijd. Misschien neemt Corona geld van ons af, maar we krijgen er tijd voor terug. Tijd waar we in onze ‘hoe-gaat-het-met-jou-ja-goed-maar-druk-druk-druk-maatschappij’ volgens mij al jaren behoefte aan hebben.

Maak er gebruik van!

(Inmiddels heb ik ook een blog geschreven met 50 tips voor dingen die je kan doen dankzij Corona.)

Liefs,

Anne

P.S.

De hele toestand triggert iets in mij waardoor ik ineens nóg meer ideeën heb dan normaal. Wil je op de hoogte blijven van de boeken die ik deze week wellicht ga schrijven, de podcasts die ik misschien ga opnemen, of de online zanglessen die ik waarschijnlijk ga geven? Je kan terecht op mijn Instagramaccount, Facebookpagina, of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Deel deze post op:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Foto Anne Ermens 2021

Over de schrijfster…

Dit stuk schreef ik: Anne Ermens. Bloggen doe ik naast mijn ‘normale werk’. Of nou ja, normaal… ik vind mijn werk als zangeres, actrice en docent nog elke dag bijzonder.

Wil je wat muziek van me horen, een (online óf offline) zangles of workshop volgen, of gewoon meer over me weten, klik dan zeker even verder op mijn website. Lees je liever wat andere mensen over me zeggen? Kan gewoon: hier vind je een hoop reviews.

Op de hoogte blijven kan ook, bijvoorbeeld via de gratis ‘1-minuut-mails’ met exclusieve tips en acties, of via de social media iconen onderaan de website!

Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
View all comments
Desirée
Desirée
1 jaar geleden

Heeft M een meisjes tweeling gekregen ? Wat ontzettend leuk 💖👶🏼👶🏼💋

Ilse
Ilse
1 jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd tante Anne! Verder complimenten over jouw blog! Ik vind dat je het heel goed doordacht hebt en ja er zitten zeker positieve kanten aan! Hier ook even tijd voor het gezin, naast de extra stress om ook vanuit huis je werk goed te willen doen… vraag me wel af…zou er over 9 maanden een babyboom volgen? 😂

Foto Anne Ermens 2021
Een foto, zodat je een beetje een beeld hebt van de schrijfster van dit stuk.
MuziekMuziek
Op deze blogs ben ik best een beetje trots:
Zoek op maand
Recente Blogs: