Share on email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Op Avontuur | Deel 1: floepsen en verwachtingen

4 januari 2019

Ik dacht dat het kamperen in de tuin van mijn zusje en haar vriend het einde was van mijn avontuurlijke ontwikkeling. Maar nee, de aanstichter van deze ellende is terug, het is zelf officieel ‘aan’ op Facebook en morgen neemt hij me mee. Op een ‘verrassings-uitje’.

Inmiddels ken ik hem een beetje en weet ik dat ik waarschijnlijk niet verrast word met een paar dagen yoga en massages op Bali of het bezoeken van wat musicalproducties in Londen. Het lijstje wat ik krijg bevestigt dat:

Lijstje, Op Avontuur 1
Lijstje voor een Dramatisch Reisje

Ik ben bang voor twee dingen

  1. Dat ik alles wat zich in mijn lichaam afspeelt niet meer op comfortabele wijze kan organiseren.
  2. Dat ik niet voldoe aan de verwachtingen op avontuurlijk gebied.

Punt een probeer ik mooi te verwoorden, maar het gaat eigenlijk gewoon om plassen, poepen en in het ergste geval ook nog spugen. Ik wil deze woorden eigenlijk nooit meer gebruiken op mijn blog en gebruik dus vanaf nu het woord ‘floepsen’. ‘Floepsen’ is dus gewoon een soort geheimtaal voor alledrie de genoemde dingen. (En ja, ik weet dat het beter zou zijn als ik het taboe zou doorbreken wat er rust op dit soort dingen maar dat wil ik niet. Dat mag een andere blogger lekker doen. Ik hou er gewoon niet van.)

Maar, vier dagen niet floepsen is natuurlijk onmogelijk. En dus heb ik het internet afgespeurd voor een magisch truc. Die was er niet, maar ik vond wel een hoop tips.

Tips voor het floepsen

WC, Op Avontuur 1
Ik floeps het liefste hier. (Foto via Google, hopelijk word ik niet aangeklaagd.
  • Floeps op zachte grond, zodat het niet terug spettert tegen je eigen lichaam.
  • Laat je broek niet te laag laten zakken anders loop je het risico er overheen te floepsen.
  • Neem het eventueel gebruikte afveeg-product mee in verband met het milieu. Zorg dus dat je – naast de hele Page-collectie – ook plastic zakjes bij je hebt.
  • Graaf een gat voor je grote floeps, leg er een geen steen overheen want dan kan-ie niet verteren.
  • Floeps niet tegen de wind in, anders kan het tegen je aan waaien.
  • Als je floepst op een een helling, draai dan je gezicht in de richting van het dal om te voorkomen dat het naar je toe stroomt.

Floeps Producten

Die zijn er dus ook. Zo ga ik zometeen op pad om toch nog een plastuit te kopen, en soort siliconen verlengstuk om te floepsen. Daarnaast is er ook iets wat een ‘TravelJohn’ heet. Daarin kan je naar hartenlust floepsen en wordt alles opgenomen door een soort absorberend materiaal. Laten we het erop houden dat ik een keer wat tijd heb doorgebracht met deze John en ik tot de conclusie gekomen ben dat we nog aan onze relatie moeten werken. Sorry, verder ga ik geen details geven.

En dan het andere probleem

De angst om niet te voldoen aan de verwachtingen. Die angst is best wel gevoed afgelopen weken. Zo hadden we onderstaand gesprek:

Hij: “Als je moet kiezen, wil je dan middelmatig of moeilijk?”

Ik: “Middelmatig.”

Hij: “Oh. Daar was ik al bang voor. Maar ik denk dat we toch voor moeilijk gaan.”

Ook opmerkingen als: “Het is heel leuk is wat we gaan doen, maar misschien is het niet zo leuk in de winter.” en “Ik twijfel nog of we de versie nemen van 1,5 uur, of van 6 uur.” gaven me weinig hoop. Bovendien liet hij me kijken naar onderstaande video:

Ik heb gezegd dat hij niet goed bij zijn hoofd was. Dat hij misschien nog even met mijn ouders of vriendinnen moet bellen om te overleggen of dit echt een goed idee is. Dat ik waarschijnlijk enorm tegen ga vallen. En dat ik dat niet zeg uit onzekerheid maar uit zelfkennis. “Nee hoor, dat van dat filmpje gaan we niet doen,” was zijn antwoord “zal ik gewoon vertellen wat ik van plan ben?”

Maar dat wilde ik niet. Nu heb ik alleen de bovengenoemde 2 negatieve angsten. Als ik weet wat gaan doen kunnen dat er alleen maar meer worden…

I’ll keep you posted!

Liefs,

Anne

P.S. Terwijl ik dit typ krijg ik een berichtje:

Appje, Op Avontuur 1


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneAudreyMrs. T. Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Mrs. T.

Zo, dat klinkt allemaal wel heel spannend. Veel plezier. En succes met alle andere dingen. 😉

Audrey

Ik vind floepsen echt een geniaal bedacht woord! Verder klinkt dit echt doodeng, haha! Veel sterkte en hopelijk ook plezier 😉

Vraagje

Omdat ik de laatste tijd nogal veel blog en me ongemakkelijk voel als ik de hele dag loop te spammen wil ik graag weten wat jouw voorkeur is om op de hoogte te blijven!

Dus… welke manier van communicatie m.b.t. nieuwe blogs heeft jouw voorkeur?

Gelukt? Klik dan hieronder om door te gaan naar mijn website.