Er zijn inmiddels allerlei wetten over hoe er omgegaan moet worden met privacy, geld verdienen met websites en dergelijke. Hieronder lees je precies hoe het allemaal zit: 

1. Voorwoord

Dit vind ik het saaiste van mijn hele website, maar het moet! Ik ben namelijk verplicht je duidelijk te maken welke gegevens ik van je verzamel en hoe ik daarmee om ga.

Om te beginnen moet ik de identiteit van mijn bedrijf noemen. Nou, als dat inmiddels nog niet duidelijk is op deze site dan is er echt iets misgegaan. Ik ben Anne Ermens en ik hou me bezig met het verzorgen van muziek en theaterlessen, optredens en daarmee samenhangende activiteiten. Daarnaast blog ik. 

2. Gegevens verzamelen (Online)

Vroeger verzamelde ik lipgloss, nu verzamel ik gegevens, waaronder die van jou. Dat is niet iets wat ik actief doe, het gebeurt automatisch via WordPress en Versio, mijn hosting. Zo verzamelt WordPress de informatie die je invult wanneer je een reactie achterlaat op een van mijn blogs. Daaronder valt ook je IP-adres. Om te voorkomen dat je elke keer alles opnieuw in moet vullen, kan je ervoor kiezen je gegevens in een ‘cookie’ op te slaan. Ook worden je gegevens gebruikt voor Google Analytics. Deze gegevens, zoals het aantal pagina’s dat je bezoekt of hoe lang je leest, zijn anoniem. Wel zijn ze inzichtelijk voor LinkPizza, waarmee ik soms samenwerk.

Daarnaast plaats ik soms embedded (ingesloten) inhoud, zoals een video van YouTube of een foto van Instagram. Deze websites kunnen ook data van jou verzamelen. Daarover lees je meer op de websites van de betreffende bedrijven.

Wanneer je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief komen je gegevens terecht bij MailChimp, het programma dat ik gebruik om mijn nieuwsbrieven te sturen.

Je gegevens worden voor onbepaalde tijd opgeslagen, maar uiteraard kan je daar wel invloed op uitoefenen. Zo kan je je gewoon uitschrijven voor mijn nieuwsbrief. Daarnaast heb je het recht op rectificatie. Je mag dus altijd contact met me opnemen als je wil dat een reactie verwijderd of aangepast wordt. Wil je je gegevens inzien? Ook daar heb je recht op. 

3. Gegevens verzamelen Leerlingen en Opdrachtgevers (Offline)

Van leerlingen en opdrachtgevers (zoals bij een optreden of workshop) bewaar ik de contactgegevens op mijn laptop en via mijn Google Account, zodat ik bijvoorbeeld contact kan opnemen wanneer er door ziekte een les vervalt. Daarnaast maak ik tijdens de lessen aantekeningen, deze staan gewoon op ‘ouderwets’ papier en zorgen ervoor dat ik weet waar we in de les mee bezig zijn geweest. Ook maak ik in overleg met – en vaak tot groot plezier van – mijn leerlingen, soms audio-opnames, welke bewaard blijven op mijn computer. Met alle gegevens ga ik zorgvuldig om, maar wanneer de betreffende persoon wil dat ik iets ritueel verbrand of verwijder dan zal ik dat zeker doen. Uiteraard wordt niks hiervan gedeeld zonder toestemming. 

4. Beveiliging

Zowel mijn laptop als mijn harde schijf, Google, Mailchimp en WordPress-account zijn beveiligd met zulke sterke wachtwoorden dat ik er zelf bijna van in de stress raak. Het spreekt voor zich dat ik alles wat ik maar kan updaten ook heel erg up-to-date hou. Op die manier zijn zowel mijn eigen gegevens als die van jou zo goed mogelijk beveiligd. Wanneer ik het idee heb dat er tóch iets mis zal ik dat zo spoedig mogelijk met je communiceren.

5. Hoe ik mijn site gebruik om Miljonair te worden

Haha, nou, niet. Ik hoef geen miljonair te worden. Wél heb ik een pagina met acties en kortingen waar we allebi wat aan hebben en maak ik soms gebruik van zogenaamde ‘Affiliate Links’. Zoals bij de link van dit toffe boek. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt uiteraard. Het zou mooi zijn als ik op een dag de kosten van mijn site eruit zou kunnen halen.

Heel soms heb ik een samenwerking met een bedrijf, soms staat daar een kleine vergoeding tegenover, soms is dat op vrijwillige basis. Dit doe ik alleen als ik echt enthousiast ben over iets. Ik wil ik niet schrijven over iets wat me niet interesseert en bovendien wil ik jullie ook geen troep voorschotelen.

Je kan er dus altijd op vertrouwen dat ik 100% eerlijk ben.

6. Wat verder goed is om te weten

  • Op de inhoud van deze site berust het copyright van Anne Ermens. Alle teksten zijn door mij gemaakt en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen. De meeste foto’s komen van Unsplash, enkele anderen zijn door mijzelf gemaakt. Ook deze laatsten mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.
  • Wanneer ik over andere mensen schrijf, zoals bijvoorbeeld in mijn blogs over Tinder, dan is hier altijd toestemming voor gevraagd aan de persoon waar naar verwezen wordt. Ook wanneer ik beeld of geluidsmateriaal gebruik op mijn site of bijvoorbeeld Social Media, wordt er vooraf om toestemming gevraagd aan de betrokkenen. 
  • Mijn blogs worden met veel liefde en aandacht geschreven. Toch kan het voorkomen dat er fouten insluipen of informatie verouderd is. Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen daarvan, maar zou het erg waarderen als je me op de hoogte stelt wanneer je iets ziet wat onjuist is.

7. Klachten

Heb je klachten over al het bovenstaande? Neem bij klachten over privacy contact op via Autoriteit Persoonsgegevens. Voor overige zaken kan je me het beste een berichtje sturen via het contactformulier.

Vragen of opmerkingen? Neem contact met me op!