Anne Ermens, Profiel Kleur, 2022
Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.
50 Dingen die je kan doen dankzij Corona, Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

50 Dingen die je kan doen dankzij Corona

Anne Ermens werkt met jouw stem (o.a. zanglessen en workshops) en met haar stem (o.a. voice-over-werk). Daarnaast laat ze van zich horen in haar blogs, waar ze niet alleen schrijft over ondernemen, muziek en stem, maar over alles wat haar bezig houdt.

Ik zei toch al dat Corona iets in me losmaakt? Want ondanks, of eigenlijk, dankzij Corona, stikt het van de mogelijkheden.

Ok. Tenzij je besmet bent en in het ziekenhuis ligt. En tenzij je toch moet werken van je baas. Of tenzij je thuis ligt met paniekaanvallen vanwege de inkomsten die je verliest. En tenzij je voor je kinderen moet zorgen. Voor die mensen: heel veel sterkte. Ik weet dat een blog als deze klinkt alsof ik er alleen maar grapjes over maak, maar uiteraard ben ik me bewust van de ernst van de situatie. Dat neemt niet weg dat er een hoop mensen die ineens gewoon meer tijd hebben, dus daar gaan we.

50 Dingen die je kan doen dankzij Corona:

Wanneer je geen klachten ervaart en in staat bent om anderen te helpen, help dan! Meld je bijvoorbeeld aan bij ‘Ready2Help’ van het Rode Kruis of ‘Gewoon mensen die willen helpen’.

1. Google de plek waar je woont en maak een lijst van dingen die je wil bekijken als je weer ‘veilig naar buiten kan’. Vaak kijken we pas met aandacht als we op vakantie zijn, terwijl in onze eigen woonplaatsen ook nog zoveel te ontdekken valt.

2. Verf je haar. (Ik voelde me als nieuw toen mijn spiegelbeeld ineens geen grijze uitgroei meer had.)

3. Werk je email en WhatsApp bij. Dan heb jij meer rust in je hoofd én je maakt de mensen blij die op je reactie wachten.

4. Controleer je abonnementen, en dan vooral ook de digitale. Verwijder ‘de shit’ waar je niet meer op zit te wachten. Zoals die te fanatieke fitgirl die je alleen maar een schuldgevoel geeft. Of die podcastmaker die je eigenlijk toch niks nieuws te vertellen heeft. (Ik schreef hier eerder over.)

5. Plak eindelijk al je foto’s in je foto-album.

6. Ga beginnen met alles waar je al weken aan denkt, maar steeds geen tijd voor hebt. (Waarschijnlijk ga ik komende weken een podcast opnemen bijvoorbeeld.)

7. Of maak een bucketlist. Dit is de mijne.

8 Begin aan een capsule wardrobe/project 333, waarin je je kledingskast onder de loep neemt.

Maar er is meer…

9. Vraag in je Buurt-WhatsApp, Flat-Facebook-Groep of Next-Door-app of er nog (gezonde) mensen zijn die zin hebben om ‘samen thuis te werken’. (Helaas, maatregelen zijn aangescherpt dus dit mag niet meer.)

10. Maak een plan voor je moestuin en – als je de spullen daarvoor hebt – begin met zaaien. (Ik heb al een jaar een moestuinkast op het balkon, waar nog niks in heeft gegroeid, dus misschien komt daar eindelijk verandering in.)

Even een advertentie, alle beetjes helpen en dat is wel nodig aangezien ik voorlopig geen zangles kan geven.

11. Werk je administratie bij. Niet leuk, maar wel waardevol, letterlijk en figuurlijk.

12. Lees je boek uit. (Ik ben bezig in deze.)

13. Schrijf iemand een brief.

14. Maak je digitale en fysieke bureaublad leeg.

15. Baal. Dat mag best. Het ‘leed dat ik lijd’ doordat ik mijn lessen en workshop komende week heb moeten annuleren, is niks in verhouding met de ellende waar anderen momenteel wellicht doorheen gaan. Maar alsnog mag ik ervan balen. Net als dat jij mag balen dat je verjaardagsfeest niet door kan gaan of je vakantie geannuleerd is.

Kroepoek en Anne, Week 7 2020
Ik wilde eigenlijk zeggen: “Speel en knuffel uitgebreid met je huisdier.” Maar dat doe je waarschijnlijk toch al wel. Ik wel in ieder geval.

16. Probeer te mediteren. (Ik ben ooit begonnen met de app ‘Headspace’ en vond dat echt een aanrader!)

17. Lees blogs. (Als je nog meer van mij wil lezen, ik vind zelf deze, deze en deze blogs bijvoorbeeld nog altijd leuk om terug te lezen.)

18. Richt je telefoon opnieuw in.

19. Richt je huis opnieuw in! (Wil je echt aanpakken, ga dan ‘Marie-Kondo-en’. Google maar even.) Of, doe zoals Anton, en verf eindelijk die muur in je woonkamer.

20. Zet je telefoon uit voor het Complete Quarantaine gevoel en hou een filmavond. (Ik schreef in een ver verleden ook wel eens een filmreview, maar de laatste keer is alweer maanden geleden. Dus misschien kan je beter op IMDB kijken.)

21. Facetime of Skype met vrienden en familie. Wil je helemaal uitpakken, doe dan een online spel met z’n allen. (Zoals deze!)

22. Update de software. Van je telefoon, Tomtom, noem maar op. (Kan je ook meteen de adressen van je favorieten aanpassen.)

23. Doe een lesje yoga in je woonkamer. Bijvoorbeeld met Adrienne. (Of met Hannah, via een livestream!)

“Meh, ik vind dat allemaal niet leuk.”

Ik heb ook nog meer voor je:

24. Begin zelf een blog. (Ik schreef ooit 7 Tips voor Beginnende Bloggers, mocht je nieuwsgierig zijn.)

25. Maak echt contact met de mensen om je heen. Ook mensen die je regelmatig ziet en al lang kent. Mensen veranderen. Vraag wat ze bezig houdt, hoe het echt met ze gaat.

26. Maak een complimenten-boekje waarin je vanaf alle complimenten noteert die je krijgt.

27. Bestel iets bij kleine ondernemers. Bijvoorbeeld bij Candles and Cards. Ik was er een paar dagen terug en de lieve eigenaresse vertelde dat het mega-rustig was door Corona. Super jammer, want het was zo’n leuk winkeltje. (Je kan bijvoorbeeld ook een cadeau-bon kopen bij een klein leuk restaurantje om de eigenaar te ondersteunen!)

28. Mealprep. Oftewel, ‘prep je meal’. Oftewel, ‘kook vooruit’.

Ik ‘mealprepte’ vorige week en ben echt enorm gelukkig met de voorraad ‘binnen-5-minuten-klaar-voedsel’ wat nu in de vriezer staat.

29. Oefen voor je zangles. (Hup leerlingen, aan de slag!)

30. Maak je auto schoon en vul de olie en koelvloeistof bij. (Of maak je fiets schoon en pomp je banden op.)

31. Geef een shout-out naar een ZZP’er. Deel bijvoorbeeld een filmpje of social-media-account van een wat onbekendere artiest. (ZZP’ers lopen vanwege Corona veel inkomen mis, dus een beetje extra naamsbekendheid zodat de klussen in het ‘post-Corona-tijdperk’ binnen vliegen, vinden ze erg fijn.)

32. Maak een mapje op je telefoon met leuke quotes en plaatjes om mensen mee op te vrolijken.

Meme, Freddie, Augustus 2019
Zoals deze.

“Klaar. En ik verveel me nog steeds.”

We zijn er ook nog niet:

33. Maak een verlanglijstje voor je eerstvolgende verjaardag.

34. Doe iets creatiefs: brei, schilder, bak een pot of maak wat leuks van strijkkralen.

35. Kijk of je goede doelen steunt, of je daar nog blij mee bent en zoek eventueel nieuwe goede doelen om te steunen. (Ik ga binnenkort een ezel financieel adopteren bij de kinderboerderij!)

36. Ga naar het bos.

37. Leer iets nieuws. Zoals pokeren. Of hoe je iemand een voetmassage kan geven.

Of beatboxen.

38. Kijk of je iemand op afstand kan helpen. Je buurvrouw bijvoorbeeld, door een pan soep voor de deur te zetten. Of je neefje met het opstellen van zijn CV.

39. Update je eigen CV. En dan ook maar meteen je LinkedIn.

40. Maak een moodboard/visionboard. Tegen de tijd dat jij Pinterest doorgespit hebt, staat corona al in de geschiedenisboeken.

“Poeh, wat een hoop.”

Ja. Nog 10 en dan zijn we klaar.

41. Ga bloemen plukken! (Check wel even de regels, je mag blijkbaar niet zomaar overal bloemen weghalen.)

42. Leer een nieuwe taal. Bijvoorbeeld met de app Duolingo. Kost niks, werkt als een trein.

43. Zet dingen die je niet meer wil op marktplaats. (Of doe zoals ‘wij in onze flat’, leg het gewoon op het bankje bij de ingang, zodat iedereen die wil, je spullen gewoon mee kan nemen.)

44. Maak alvast notities voor je Sinterklaasgedichten van komend jaar.

45. Speel een spelletje! Ik vond deze heel erg tof. (En hij is nu ook €15,- goedkoper zie ik. Dus dat wordt bestellen.)

Ticket to Ride, Week 7 2020

46. Repareer je kapotte kleding. Was dan ook eens meteen al die mooie kledingstukken die met de hand gewassen moeten worden.

47. Boek je eerstvolgende vakantie.

48. Maak je haarborstel schoon. Want eerlijk, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan?

49. Controleer of de instellingen van je social-media-accounts staan zoals jij ze wil. (Bijvoorbeeld of wildvreemden jouw foto’s kunnen zien.)

50. Bekijk al die meme’s over Corona die toch eigenlijk wel grappig zijn. Zoals deze:

Corona Meme, 2
Corona Meme, 1

Tot zover mijn tips. Heb je zelf nog een idee, laat het me weten!

Liefs,

Anne

Disclaimer: ik maak soms gebruik van affiliate links. Wanneer je op zo’n link klikt en iets bestelt krijg ik een beetje commissie, zonder dat jij er extra voor betaalt natuurlijk. Daarnaast ga ik sporadisch ook samenwerkingen aan. Soms staat daar een vergoeding tegenover en soms is het ook op vrijwillige basis. In alle gevallen geldt (haha ‘geldt’): geld is leuk, maar integriteit is leuker en je kan er dus altijd op rekenen dat ik 100% eerlijk ben. 

Meer Anne in je leven?!

Omdat je bijvoorbeeld (beter) wil leren zingen, een toffe workshop wil boeken of iemand nodig hebt die een voice-over voor je inspreekt? Bekijk dan mijn complete website!

Liever eerst weten wat andere mensen over me zeggen? Hier vind je meer dan 100 reviews!

Op de hoogte blijven van mijn blogs, handige tips, exclusieve content en de laatste nieuwtjes? Kan gewoon! Klik op de social media iconen hiernaast of meld je hier aan voor de ‘brieven van Anne’!

Reacties

Als je voor het eerst een reactie achterlaat, moet ik die handmatig goedkeuren. Dat doe ik meestal binnen 48 uur. Geen zorgen dus, je berichtje is niet verloren gegaan. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
johanna
johanna
14 maart 2020 19:20

Leuke ideen, maar ik ben liever zonder corona en misschien een verplicht thuiszitten creatief. Ook ik heb wel ideen, maar voor 6 tot 8 weken? Heb zo mijn vraagtekens. En waar komen je inkomsten dan vandaan??? Alzo ik geniet de lente liever buiten!

Zoek op categorie:
Zoek op maand:

Afgelopen tijd schreef ik:

Ijsbad (blog)
Persoonlijk

IJsbad

Ijsbad (blog)
Persoonlijk

IJsbad

3
0
Ga naar de reacties!x