Dit word een lang stuk waarin ik heel vaak ‘ik’ zeg. Omdat ik deze website zelf heb gemaakt voelt het namelijk een beetje nep om vanuit de derde persoon over mezelf te praten. Dus dan weet je dat!

Heel Vroeger

Als kind had ik een hoop dromen. Zo wilde ik met Marco Borsato trouwen en prinses worden. Dat is niet gelukt, en daar ben ik helemaal ok mee. Daarnaast was ik van plan musicalspeelster te worden, zangeres of schrijfster. Op het koor waar ik zong in ons dorp vroeg ik de dirigente hoe zij zo mooi had leren zingen en wist ik al gauw: ik wil óók naar het Conservatorium! Met bloed, zweet en tranen werkte ik me door de havo heen, want ik wist: je mocht pas naar het Conservatorium als je een havodiploma had.

Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik terecht op de vooropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik intens onder de indruk was van het feit dat ik niet meer de enige was die mooi kon zingen. Uiteindelijk belande ik op de opleiding Muziek-Theater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en daar haalde ik mijn diploma. Het waren leerzame, maar ook vreemde en verwarrende jaren. Uiteindelijk kwam ik weer terecht in Tilburg, waar ik met heel veel plezier en een heerlijke klas de twee laatste jaren van de MusicAllFactory volgde.

Later

Toen ik in het tweede jaar van mijn opleiding zat reageerde ik op een vacature. De popschool in Arnhem zocht een zangdocent. Mensen verklaarden me voor gek: ik zou nooit aangenomen worden want ik studeerde pas twee jaar! Toch werd ik aangenomen: een van de beste dingen die me ooit is overkomen. Ik ontdekte dat ik niet alleen een liefde had voor muziek en theater, maar ook een minstens zo grote liefde voor het werken met mensen.

Na alle opleidingen deed ik een paar audities voor musicals en merkte ik al gauw dat ik me niet alleen daar op wilde focussen. Ik startte Charmony, ging lesgeven op scholen, zong in een aantal bands en werd gevraagd om Zingende Zeemeermin te worden.

Anne Ermens, Foto Over Mij, Zangles Breda
Dit ben ik terwijl ik aan het werk ben.

Nu

Inmiddels doe ik geen audities meer. Ik zoek er niet naar want blijkbaar is de behoefte verdwenen. Wereldberoemd worden leek vroeger geweldig, nu lijkt het me helemaal niks. Ik ben blij met wat ik heb: vrijheid, afwisseling en heel veel plezier in mijn werk. 

Het dagelijks leven bestaat momenteel uit het geven van lessen en workshops, optreden, repeteren, dingen regelen (zo sta ik ‘aan het roer’ van mijn meest recente project ‘Guilty Treasure‘) en schrijven. In 2015 begon ik een blog – Anneover.nl – die ik strikt gescheiden hield van mijn werk als zangeres, maar inmiddels is die ook gewoon te vinden op deze website. Naast net genoemde zaken hou ik me ook graag bezig met gadgets, katten, snoep, goede gesprekken met vrienden, romantische films en het zoeken naar manieren om ‘het leven’ leuker, makkelijker en overzichtelijker te maken. Bijvoorbeeld door het uitdenken van een theorie als deze, of mezelf uit te dagen door een experiment.

Toekomst

De toekomst…die kan ik niet voorspellen! Voorlopig ben ik heel blij dat ik een lesruimte heb gevonden in Breda, en kijk ik er naar uit daar veel nieuwe leerlingen te verwelkomen.

Natuurlijk heb ik nog andere plannen, dingen die ik wil leren, projecten die ik wil ontwikkelen… Maar die hou ik nog even voor mezelf. Je weet inmiddels al zoveel van me, ik moet ergens een grens trekken!

En nog even over mijn blog…

Een tijd lang vroeg ik me af: ‘waar komt toch die behoefte vandaan om zoveel dingen online te gooien’? Het is toch best kwetsbaar om zo zichtbaar te maken wie je bent. Inmiddels weet ik wat mijn drijfveer is om het tóch te doen.

Ik wil graag anderen helpen en blij maken. Niet alleen met concrete tips of adviezen, zoals in mijn maandelijkse blogs over Favorieten & Ontdekkingen  maar ook door te laten zien waar ik zelf mee worstel of waar ik me over verwonder. In deze harde wereld, waar het zo vaak gaat om de buitenkant en alsmaar succesvol moeten zijn, hoop ik mijn lezers dan ook stiekem mee te kunnen geven dat er niks mis is met af en toe kwetsbaar zijn, het ‘even niet weten’ en fouten maken (en daarvan leren).

Blijkbaar wordt dit door jullie gewaardeerd: inmiddels bezoeken bijna 1500 mensen maandelijks mijn website! Dat vind ik heel bijzonder.

00003, Kroepoek, Juni 2018
Inmiddels maak ik er ook geen geheim meer van dat ik een 'kattenvrouwtje' ben. Dit is Kroepoek, mijn Harige Huisgenoot.